Kathrine Sørland:

Pillemisbruk: - Ingen visste noe

En ulykke etter «Farmen»-innspillingen i 2018, ble starten på et mareritt for Kathrine Sørland (40).

ÅPNER OPP: Det er tilsynelatende lite Kathrine Sørland holder igjen på, i den kommende selvbiografien sin. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÅPNER OPP: Det er tilsynelatende lite Kathrine Sørland holder igjen på, i den kommende selvbiografien sin. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren 2018 ble ikke helt som modell og tv-profil Kathrine Sørland (40) hadde sett for seg.

Kort tid etter at hun var ferdig med «Farmen kjendis»-innspillingen, delte hun et bilde av seg selv i sosiale medier, liggende på en sykeseng. Hun hadde knust tåa etter å ha fått en parasollfot i betong over den.

- Det sa knas og blodet sprutet, fortalte hun til Se og Hør etter hendelsen.

I ettertid har vi ikke hørt noe særlig om skaden Sørland pådro seg. I hennes kommende selvbiografi blir derimot hendelsen dratt opp igjen, i sammenheng med flere uante konsekvenser.

- Elsket den usynlige rusen

I ukene som fulgte etter ulykken hadde modellen så enorme smerter at hun nesten ikke visste navnet sitt, forteller hun i boka. Videre skriver hun:

«Jeg var så (u)heldig å få resept på Oxynorm, et opoid i nær slekt med morfin og heroin. Sterk avhengighetsskapende, med andre ord. Og ganske snart var jeg hekta».

KNUST: Kathrine Sørlands fot fikk seg en skikkelig smell sommeren 2018. Lite visste hun at det skulle bli starten på over et år med pillemisbruk. Foto: Privat
KNUST: Kathrine Sørlands fot fikk seg en skikkelig smell sommeren 2018. Lite visste hun at det skulle bli starten på over et år med pillemisbruk. Foto: Privat Vis mer

Sørland gikk raskt fra å bruke tablettene til å døyve smerter, til å føle seg som en bedre utgave av seg selv.

«Det var tøffe tider på hjemmebane, og jeg trengte en virkelighetsflukt. Og det fikk jeg. Jeg digget meg selv når jeg gikk på tablettene, og ble «forelsket» i alt og alle jeg snakket med. De ble et must i sosiale settinger, når jeg følte at jeg måtte prestere eller jeg opplevde et press», fortsetter hun.

Sørland påpeker at hun, inne i sitt eget hode, innså at det hun gjorde var feil. Overfor legen løy hun om smertene, for å få fatt i flere piller.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

«Jeg simpelthen elsket den usynlige rusen (...) Tablettene gjorde at jeg kunne flykte fra vanskelige situasjoner, fortsetter Sørland, som skilte seg fra ektemannen samme år. En hendelse hun selv beskriver som «sitt livs krise» i selvbiografien.

Knuste bein

40-åringens misbruk varte i over ett år, og i boka forteller modellen at hun «stoppet akkurat i tide».

Hendelsen som gjorde at Sørland måtte få legehjelp, skjedde for altså over to år siden. Den gang måtte hun på sykehus og fjerne hele tåneglen, samt sy et stort kutt under.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

- Deretter sydde de på den døde neglen igjen, for at det skal gro ut beskyttet, fortalte hun til Dagbladet.

I tillegg til alt blodet og det dype kuttet parasoll-ulykken påførte Sørland, endte det hele med at tv-profilen også knuste noen bein rett over tåa.

Kathrine Sørland er ikke tilgjengelig for kommentar til denne saken.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på bekymringene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer