TIL USA IGJEN: Pia Haraldsen gjorde stor suksess som politisk redaktør i "Rikets Røst". Nå får vi flere gullkorn under det amerikanske presidentvalget. Foto: TV 2
TIL USA IGJEN: Pia Haraldsen gjorde stor suksess som politisk redaktør i "Rikets Røst". Nå får vi flere gullkorn under det amerikanske presidentvalget. Foto: TV 2Vis mer

Pia dekker presidentvalget

- Det viktigste er å se bra ut når man snakker.

SEHER.NO:  Pia Haraldsen (27) skal igjen ut og lage forvirring i USA.

Denne gangen skal hun dekke presidentvalget!

Pia skal flere ganger i uken rapportere fra valget på TV2s nettsider TV2underholdning.no, melder nettsiden. I tillegg vil hun levere flere reflekterte betraktninger i sin tekstblogg og videoblogg.

- Pia kommer til å dekke valget på våre nettsider i høst. Vi har stor tro at våre lesere vil hygge seg med dette, forteller programdirektør for TV2, Nils Ketil Andresen, til TV2underholdning.no.

Han uttrykker også at han ønsker at prosjektet skal nå så bredt som mulig, og utelukker dermed ikke at vi også får se henne på den norske tv-kanalen etterhvert.

På nettet kan vi vente programstart allerede i oktober.

Klar for avreise
Selv begynner Pia og bli klar for avreise til det store utland, og forteller til nettsiden at hun har forberedt seg godt ved å studere sine amerikanske kolleger med argusøyne.

- De andre journalistene har et problem: De fokuserer for mye på innhold. Det er viktig å huske av vi jobber i et visuelt medium. Det viktigste er ikke hva du sier, men at du ser bra ut når du sier det. Se på Anders Giævers garderobe, for eksempel. Bare skoene mine er verd mer enn hele garderoben hans. Han minner mest av alt om en om en av polakkene som raker løv i hagen vår på Snarøya, sier Pia Haraldsen.
Om selve presidentvalget har Pia klare meninger om hvordan presidentkandidatene, John McCain og Barack Obama ligger an.

- For å si det slik: Obama er som som capribuksen. Et smakfullt valg på en sommerdag, men meget risikabelt når høststormene kommer, forteller den politiske motedronningen til tv2underholdning.no. 

Ikke første gang
Pia Haraldsen er absolutt ikke ny i USA.

I høst ble det stor ståhei da hun gjennomførte et rimelig useriøst intervju med den amerikanske bystyrepolitikeren James Oddo.

I sin nyutnevnte stilling som utenriksredaktør dro Pia til New York for å dekke valgkampen. Konseptet for innslaget var at hun skulle opptre som en seriøs journalist, men samtidig lire av seg en rekke tullespørsmål for å vippe politikeren av pinnen.

Blant annet spør hun Oddo, helt alvorlig, om han tror at "Hillary Clinton har en sjanse etter den pinlige episoden med sigaren?".

Til slutt renner det fullstendig over for bydelspolitikeren, som hyler "fuck" hele 16 ganger og tilslutt kaster Pia og "Rikets Røst"-teamet ut av intervjurommet...

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: Pia truet med grisebank

Se det vanvittig morsomme intervjuet under: