«Petter Uteligger» vil plassere prisen på gata

Petter Nyquist mener at Gullruten-prisen hører hjemme blant dem som bor på gata i Oslo.

GULLRUTEN-TRIUMF: Filmskaper Petter Nyquist og TV 2-dokumentaren «Petter Uteligger» stakk av med to prisen under Gullruten i Bergen fredag 13. mai. Nå vil han plassere den ene prisen ute i Oslos gaterm der han mener den hører hjemme.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GULLRUTEN-TRIUMF: Filmskaper Petter Nyquist og TV 2-dokumentaren «Petter Uteligger» stakk av med to prisen under Gullruten i Bergen fredag 13. mai. Nå vil han plassere den ene prisen ute i Oslos gaterm der han mener den hører hjemme. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da TV-prisutdelingen «Gullruten» ble arrangert i Bergen fredag kveld, var filmskaper Petter Nyquist (37) en av de store vinnerne.

Mannen bak den rørende TV 2-dokumentaren «Petter Uteligger» vant prisen for «Beste dokumentarserie» i tillegg til folkets egen pris, «Publikumsprisen».

Lørdag avslørte Nyquist på Facebook-siden til «Petter Uteligger» at han ikke vil sette «Publikumsprisen» på peishylla hjemme hos seg selv. Han mener nemlig den hører hjemme i Oslos gater. 

- Dette var en pris jeg delte med alle på gata, og derfor har jeg fått en idé. Jeg kunne tenke meg å plassere den ett eller annet sted på gata i Oslo! Så da trenger jeg deres forslag på hvor det kan være, sier han i en videosnutt på Facebook-siden.

 

Engasjerer folket

I videoen kaster Nyquist ut noen forslag til steder den gylne prisen kan plasseres: På Karl Johan, utenfor =Oslo, utenfor Kirkens Bymisjon eller mellom noen brostein. 

Forespørselen fra «Petter Uteligger» er i skrivende stund blitt sett 200 000 ganger, og drøyt 700 kommentarer med forslag til plassering har strømmet inn. Noen har til og med lagt ut en illustrasjon av hva slags monter prisen kan plasseres i!

I TV 2-dokumentaren lever Nyquist blant hjemløse på gata i Oslo, og flere av personene han ble kjent med er blitt folkekjære TV-profiler.

Filmskaperen, som blir tobarnsfar denne sommeren, har hele tiden vært opptatt av å dele suksessen med de hjemløse han ble kjent med på gata i Oslo. De var også selvskrevne gjester på den glamorøse Gullruten-utdelingen.

Se video av Svein Stang og de andre hjemløse i «Petter Uteligger» som fikk nye klær til prisutdelingen:

 

Nært vennskap

Etter at «Petter Uteligger» hadde vunnet sin første pris under Gullruten fredag kveld, slo Petter Nyquist av en prat med Seoghør.no. Også da understreket han hvor mye de hjemløse i serien betyr for ham:

- Jeg blir veldig rørt fordi det prosjektet her har betydd så utrolig mye for meg. Det har vært et veldig nærliggende prosjekt og jeg har fått et veldig nært forhold til disse menneskene utenfor serien også, sa en rørt Nyquist til Seoghør.no på prisutdelingen.

Hjemløse Svein Stang (51) var dessuten nominert i kategorien «Årets deltaker» under Gullruten, men den prisen gikk til Tone «Gullet » Knudsen i NRK-programmet «Datoen».

Da Gullruten-nominasjonene ble avslørt i april, skrøt serieskaper Petter Nyquist av Svein overfor Se og Hør:

- Vi har et unikt vennskap. Svein har lært meg veldig mye. Han har lært meg om medmenneskelighet, om viktigheten av å dele godene og glede andre, sa Nyquist til Se og Hør.

GODE VENNER: Hjemløse Svein Stang og Ida Brænden var på plass sammen med serieskaper Petter Nyquist og programleder Stian Blipp da de Gullruten-nominerte ble presentert på Østbanehallen i Oslo i april.  Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
GODE VENNER: Hjemløse Svein Stang og Ida Brænden var på plass sammen med serieskaper Petter Nyquist og programleder Stian Blipp da de Gullruten-nominerte ble presentert på Østbanehallen i Oslo i april. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Røpet hemmelighet på TV-innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer