GLADNYHET: Petter Nyquist avslører at han skal lage en oppfølger av den populære serien «Petter uteligger». Her er TV-profilen under årets «Gullruten». Foto: Andreas Fadum
GLADNYHET: Petter Nyquist avslører at han skal lage en oppfølger av den populære serien «Petter uteligger». Her er TV-profilen under årets «Gullruten». Foto: Andreas FadumVis mer

«Petter Uteligger» avslører ny TV-serie

– Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, sier «Gullruten»-vinneren om oppfølgeren.

SEOGHØR.NO: Petter Nyquist (37) ble en folkekjær TV-profil da det norske folk fikk følge ham gjennom 52 dager på gata i Oslo gjennom TV2-serien «Petter uteligger».

Nå melder TV2.no at Petter nå kommer med en ny TV-serie, der han skal ta med seg mennesker fra gatemiljøet ut på reise. 

– Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, muligheter til å utvikle seg og i tillegg vise at de er ressurspersoner akkurat som deg og meg, sier Petter Nyquist til nettstedet. 

Han ønsker ikke å gi noen info om hvor reisen går eller hvem som skal bli med, men han avslører at han selv og følget hans kommer til å bruke sosiale medier for å komme i kontakt med mennesker som ønsker å hjelpe dem på veien. 

– Det skjer mye fint i møter mellom mennesker med forskjellig bakgrunn. Det gir bedre innsikt og forståelse, samtidig som det kan være en berikelse for begge parter. Jeg håper folk har lyst å treffe de jeg reiser med nå og kanskje bidra til å gi gjengen gode opplevelser underveis, sier Petter.

Saken fortsetter under bildet.

BLE GODE VENNER: Svein Stang (t.v) har blitt en av de mest kjente profilene fra «Petter uteligger». Foto: Tore Skaar
BLE GODE VENNER: Svein Stang (t.v) har blitt en av de mest kjente profilene fra «Petter uteligger». Foto: Tore Skaar Vis mer

Prisvinnende serie 

Serien «Petter uteligger» var til stor lærdom for Petter selv, men serien har også fått mye oppmerksomhet for å ta opp et tema folk vet for lite om.

Under årets «Gullruten»-utdeling i Bergen i mai, stakk TV-profilen av med prisen for «Beste dokumentarserie» og den gjeve publikumsprisen.

Det var en svært rørt Nyquist som møtte Seoghør.no etter han hadde mottatt kveldens første pris. 

- Jeg er stolt. Jeg blir jo det. Jeg blir veldig rørt fordi det prosjektet her har betydd så utrolig mye for meg. Det har vært et veldig nærliggende prosjekt og jeg har fått et veldig nært forhold til disse menneskene utenfor serien også, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR JUBEL: Petter og vennene hans var tydelig stolte over å vinne Gullruten-pris for beste dokumentar. Foto: TV2
STOR JUBEL: Petter og vennene hans var tydelig stolte over å vinne Gullruten-pris for beste dokumentar. Foto: TV2 Vis mer

Da Petter ankom Gullruten, avslørte han til Seoghør.no at han setter stor pris på at hans engasjement har fått såpass mye oppmerksomhet.

- Det er veldig gøy å være her i kveld, og det er morsomt at jeg kan være her med noen av mine nye venner. Ekstra stas at denne saken får så mye presse, for dette er viktig å ha fokus på, sa han den gang.

Se video fra da vi møtte Petter under «Gullruten» her:

LES OGSÅ: Prins William overrasket publikum