=OSLO ÅPNER KAFÉ: «Petter Uteligger» har engasjert det norske folk med sitt brennende engasjement for uteliggere. Foto: NTB scanpix
=OSLO ÅPNER KAFÉ: «Petter Uteligger» har engasjert det norske folk med sitt brennende engasjement for uteliggere. Foto: NTB scanpixVis mer

«Petter Uteligger»

«Petter Uteligger» åpner en helt spesiell kafé i Oslo i samarbeid med =Oslo

=Oslo vil gi vanskeligstilte folk fra gatemiljøet en arbeidsplass.

(Seoghør.no): Programleder Petter Nyquist (38), kanskje bedre kjent som «Petter Uteligger», har siden julen 2015 vært et kjent ansikt blant det norske folk etter at han levde 52 dager på gata, og lagde dokumentarserie av det.

Dokumentarserien gjorde stor suksess i Norge, og Petter har siden vært sterkt engasjert med å hjelpe de som bor på gata i flere dokumentarserier.

Nå åpner =Oslo kaffebar i Oslo hvor de skal ha arbeidskraft fra gatemiljøet i Oslo. Det er Nyquist selv som avslører dette i en video på facebooksiden til «Petter Uteligger».

- Bak meg her, åpner det snart en spesiell og unik kafé. Det som er så kult her er at de som skal jobbe her og stå bak disken, det er folk fra gatemiljøet i Oslo, sier Nyquist i videoklippet.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Åpner torsdag

Dette er Stiftelsen Erliks prosjekt, og det er nettopp det som er hovedformålet med Erlik Oslo.

De jobber nemlig for å gi vanskeligstilte og rusavhengige i Oslo en jobb å gå til. Det har de gjort gjennom salg av gatemagasiner, men nå tar de altså prosjektet enda lenger.

- I to måneder her jeg i samarbeid med stiftelsen =Oslo har jeg jobbet med å ferdigstille kafeen og forberede dem som jobber der.

- Med kaffebaren =Kaffe kommer en ny mulighet for lønnet arbeid, jobbtrening, kompetanse og mestring, skriver Petter i innlegget.

=Kafe åpner for publikum allerede torsdag 29. juni 08.00, men allerede i morgen kveld kl. 18.00 er det åpningsfest i Akersgata 31. På scenen byr de på blant annet underholdning fra Paperboys og Endless.

Saken fortsetter nedenfor.

Engasjert

Petter Nyquist har siden han først dukket opp på skjermen i 2015 blitt en folkekjær skikkelse i Norge.

Hans innsats for rusmisbrukere i Oslo har blitt lagt merke til av flere, spesielt fordi det er godt dokumentert i flere populære TV 2-serier.

I mars var han aktuell med dokumentaren «Petter Uteligger: Kjell Gunnars drøm», der han tok med seg rusmisbruker Kjell Gunnar Holtnes på reise til Sør-Afrika.

Kort tid etterpå startet også serien «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp».

I mars var Nyquist gjest på «Senkveld» i Nydalen i Oslo. Etter innspilling fortalte han Dagbladet om hvorfor han holder på med dette, og hvorfor det er viktig for ham å fronte saken.

- Jeg brenner og ånder for det her. Det har blitt en livsstil. Jeg er ansatt, og får jo betalt for det, men jeg bruker enormt mye av tida mi på det her. Jeg har startet en stiftelse som handler om å skape lyspunkter for dem på gata, blant annet, sa han.

Saken fortsetter under videoen.

BRUKER NATUREN: Petter Nyquist, tidligere kjent fra programmet «Petter uteligger», tok i vår med seg en gjeng med rusavhengige mennesker han har møtt på gata på en reise til Nordkapp. Målet med turen var å inspirere til forandring. Video: TV2. Vis mer Vis mer

- Vi må slutte å dømme folk

38-åringen fortalte at han tror på at det er bedre å gjøre noe, enn ingenting. Og det er ikke alltid så mye som skal til, før man gjør dagen bedre for noen som sliter.

- Jeg kan ikke hjelpe og redde alle, men jeg kan være med å bidra litt. Jeg kan kanskje få en dårlig dag til å bli en god dag for noen.

- Det er jo det jeg ønsker, at folk skal få øynene opp og innse at vi må slutte å dømme hverandre. Vi har behov for et mer inkluderende samfunn, sa Nyquist engasjert.

Første sesong av «Petter Uteligger» ble sett av over 700 000 nordmenn, og vekket store følelser hos folket. Nyquist forlot familien sin til fordel for å leve som en uteligger i 52 dager, noe som ga ham innsikt i hvordan rusmisbrukere og andre på gata har det i Norge.

Dette vant han Gullruten for i fjor, med pris for årets beste dokumentarserie og publikumsprisen.

LES OGSÅ: Ari Behn har fått ny kjæreste