Petter Uteligger: - Jeg er blitt forandret som far

Filmskaper Petter Nyquist gleder seg til å bli tobarnsfar etter suksessen med «Petter Uteligger».

LYKKE PÅ HJEMMEBANE: - Jeg er en barnslig og leken pappa, sier Petter Nyquist, som i juli blir tobarnsfar.  Foto: Andreas Fadum
LYKKE PÅ HJEMMEBANE: - Jeg er en barnslig og leken pappa, sier Petter Nyquist, som i juli blir tobarnsfar. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Eventyrer og filmskaper Petter Nyquist (37) har gjort enorm suksess med TV 2-programmet «Petter Uteligger», der han tilbrakte 52 dager på gata i Oslo.

I tillegg til den store oppsvingen i karrieren, har 37-åringen også mye å glede seg over på hjemmebane. 

I slutten av juli blir han nemlig pappa for andre gang, og datteren Ingrid (4) blir storesøster.

- Jeg er nok en barnslig og leken pappa. Jeg prøver å være til stede når jeg er til stede, og gjør så godt jeg kan, sier Nyquist i et intervju med Her og Nå. 

Suksessen forandret ham

Under Gullruten-utdelingen i Bergen i mai, stakk Petter og vennene hans fra TV-programmet hjem med prisene «beste dokumentarserie» i tillegg til den gjeve publikumsprisen. 

Den folkekjære TV-profilen tror utvilsomt at suksessen med «Petter Uteligger» har forandret ham som far.

- Ja, det tror jeg. Jeg tenker jo over rollen min som pappa, som forbilde. Jeg er veldig opptatt av å gi datteren min de riktige verdiene. Livet dreier seg ikke om hva du har rundt deg av materialistiske ting, men hvordan du har det inni deg, slår Petter fast overfor ukebladet. 

Saken fortsetter under bildet.

STOR JUBEL: Petter Nyquist og vennene hans var tydelig stolte over å vinne Gullruten-pris for beste dokumentar. Foto: TV2
STOR JUBEL: Petter Nyquist og vennene hans var tydelig stolte over å vinne Gullruten-pris for beste dokumentar. Foto: TV2 Vis mer

Vanskelig å dra fra datteren

Den prisvinnende eventyreren har fått svært mye oppmerksomhet for sitt prosjekt. Men det har ikke bare vært lett for familiefaren.

Til Dagbladet har Petter tidligere sagt at noe av det aller verste ved å være borte i 52 dager, var å ikke være til stede for datteren sin. 

- Jeg likte ikke å være borte fra datteren min så lenge, men det gikk veldig fint. Hun var veldig glad for å se igjen pappaen sin og hun tok det veldig fint. Det var veldig hyggelig, sa han.

Saken fortsetter under bildet.

GODE KAMERATER: Svein Stang og Petter Nyquist jublet sammen da de nominerte til Gullruten 2016 ble presentert i april. Foto: Tore Skaar
GODE KAMERATER: Svein Stang og Petter Nyquist jublet sammen da de nominerte til Gullruten 2016 ble presentert i april. Foto: Tore Skaar Vis mer

Fremdeles nære venner

Den kommende tobarnsfaren fikk seg flere gode venner da han bodde på gata under TV-innspillingen. Personen han fikk best kontakt med var Svein Stang (51), og de er fremdeles gode venner.

Svein var selvsagt ved Petters side da de vant de to prisene under Gullruten. 

- Jeg er stolt. Jeg blir jo det. Jeg blir veldig rørt fordi det prosjektet her har betydd så utrolig mye for meg. Det har vært et veldig nærliggende prosjekt og jeg har fått et veldig nært forhold til disse menneskene utenfor serien også, sa Petter til Seoghør.no etter at de hadde mottatt prisene.

Se intervju med Petter og vennene fra «Petter uteligger» på Gullruten her:

LES OGSÅ: Stempler babyryktene som kroppskritikk 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer