Petter Stordalen om Gunhild: - Aldri vært nærmere hverandre

Åpenhjertig hotellkonge i ukens «Senkveld».

ÅPENHJERTIG: Under fredagens «Senkveld», snakker Petter Stordalen ut om hvordan han opplever sykdomsleiet til kona Gunhilld. Til tross for at det er vanskelig, sier han at de aldri har vært nærmere. Her er paret på EAT-konferansen i Stockholm i 2015. Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Under fredagens «Senkveld», snakker Petter Stordalen ut om hvordan han opplever sykdomsleiet til kona Gunhilld. Til tross for at det er vanskelig, sier han at de aldri har vært nærmere. Her er paret på EAT-konferansen i Stockholm i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

I april ble det kjent at EAT-grunnlegger og hotellbaronen Petter Stordalens kone, Gunhild Stordalen, hadde fått et tilbakefall.

Stordalen lider av sykdommen diffus kutan systemisk sklerose. Hun ble nylig lagt inn på universitetssykehuset i Utrecht.

Behandlingen hun fikk er den samme som hun fikk i november 2014. Det vil si en høydose av cellegiftbehandling med stamcellestøtte.

Selv om det er vanskelige tider for miljøforkjemperen, har hun alltid en støttende ektemann ved sin side.

I kveldens episode av «Senkveld», snakker han ut om hvordan han er der for kona i den vanskelige tida.

Jobber aktivt

På spørsmål fra programleder Thomas Numme om hvordan det går med kona etter tilbakefallet, tar Stordalen seg god betenkningstid.

- Vi var tidlig klar over at vi måtte gjennom en ny runde, forteller han i «Senkveld»-studioet.

Stordalen sier at begge to er agnostikere, men at det i en slik situasjon finnes store krefter i tro og håp. Han forklarer at noe av det positive som har kommet ut av sykdomsleiet er at de har kommet nærmere hverandre. Han sier også at kona fortsatt er opptatt med prosjektet sitt EAT.

- Vi har aldri prata mer sammen og har aldri vært nærmere hverandre, sier han og fortsetter:

- Du får tid til å tenke på annet enn hotellåpninger. Gunhild skal i tillegg redde verden mens hun er syk, så hun har det egentlig ganske travelt med alt hun holder på med, avslutter hotellbaronen.

Dagbladet har vært i kontakt med Petter Stordalen, som ikke ønsker å kommentere saken.

MR. OG MRS: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen gifta seg i Marokko i 2010. Her er paret på miljøstiftelsen Zero sin konferanse på Gardermoen det året. Foto: NTB scanpix
MR. OG MRS: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen gifta seg i Marokko i 2010. Her er paret på miljøstiftelsen Zero sin konferanse på Gardermoen det året. Foto: NTB scanpix Vis mer

Karrierebevisst

Det var i 2010 at Petter og Gunhild gifta seg. Bryllupet foregikk i Marokko.

Gunhild Stordalen har tidligere fortalt at hun ble opptatt av mat da hun gikk inn i styret til mannens hotellkjede Nordic Choice. Etter hvert skjønte hun hvordan mat knytter sammen utfordringer rundt helse, miljø og dyrevelferd.

- I hotellbransjen utgjør mat og drikke et stort økologisk fotavtrykk, og spørsmålet om hva vi skulle servere på over 180 hoteller førte oss rett ut i et globalt kunnskapshull. Vi fant ut at her fantes det ingen gode svar for hvordan vi kunne bli mer bærekraftige, har hun tidligere uttalt.

Hun startet derfor EAT, en organisasjon som ifølge henne «skal fremme ny kunnskap og mobilisere politikere og næringsliv for sunnere og mer bærekraftig matproduksjon».

Under Kjendisgallaen i fjor fikk Gunhild Stordalen pris for årets grønne kjendis. Det var ektemann Petter Stordalen som tok imot prisen i konas fravær.

Tidligere president Bill Clinton, Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre, prins Charles og kronprinsesse Mette-Marit er blant dem som har støttet og bidratt under tidligere konferanser.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Avslører hemmeligheten bak sin nye kropp