Petter Northug: - Jeg har ikke feiret bursdag på ti år

Selv på 30-årsdagen feirer skiesset fødselsdagen sin i skisporet under Tour de Ski.

SEOGHØR.NO: Det er en stor dag for skiesset Petter Northug. Ikke bare skal han kjempe om seier i 15 km klassisk fellesstart under Tour de Ski.

Han fyller også 30 år i dag, den 6. januar!

Northugs manager Are Sørum Langås utelukker ikke at jubilanten kan vente seg et par overraskelser utover dagen.

- Dagen feires med 15 km klassisk fellesstart, hvor han har en fin mulighet til å gi en flott gave til seg selv og det norske folk. Så gjenstår det å se om det blir noen overraskelser utover dagen, skriver han i en e-post til Seoghør.no.

Etter målgang på tirsdagens sprintetappe i Tour de Ski, var imidlertid Northug selv tvilende til at 30-årsdagen ville markeres på annet vis enn i skisporet:

- Jeg har ikke feiret bursdag på 10 år jeg. Jeg har vært på Tour de Ski, så vi får ta feiringen senere, uttalte jubilanten ifølge Sporten.com.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Det er kun ti år siden Petter Northug ble kjent for sitt store skitalent. I dag er han en av Norges største idrettsstjerner.  Foto: NTB scanpix
STJERNE: Det er kun ti år siden Petter Northug ble kjent for sitt store skitalent. I dag er han en av Norges største idrettsstjerner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gullgrossist

Petter har under sin legendariske skikarriere vunnet tretten VM-gull, der syv av dem er individuelle, to OL-gull og 36 enkeltseire i verdenscupen. 

Skistjernen har imidlertid aldri vunnet Tour de Ski, og i disse dager er han på plass i Oberstdorf i Tyskland for å kjempe om gullet for tiende gang. 

Tirsdag gikk han inn til femteplass på klassisk sprint i konkurransen.

Saken fortsetter under bildet.

- NORSK GULLGUTT: Petter ble i 2013 gratulert av Sveriges kronprinsesse Victoria etter å ha vunnet gull på 15 km fristil under VM i Val di Fiemme. Foto: All Over Press
- NORSK GULLGUTT: Petter ble i 2013 gratulert av Sveriges kronprinsesse Victoria etter å ha vunnet gull på 15 km fristil under VM i Val di Fiemme. Foto: All Over Press Vis mer

Støtte fra familien

Jubilanten ble født i Mosvik i Nord-Trønderlag den 6. januar 1986 av foreldrene John og May. Han er storebroren til skiløperne Tomas (25) og Even (20).

Lite visste de nybakte foreldrene at de den kalde januardagen hadde blitt foreldrene til han som skulle ende opp som en av verdens mest talentfulle skiløpere

Petter har tidligere innrømmet til Se og Hør at han ofte savner både familien og hjembygda.

Saken fortsetter under bildet.

HJEMME BEST: De få dagene i året Petter Northug får til å slappe av, elsker han å komme hjem til gården på Mosvik.  Foto: Anders Martinsen
HJEMME BEST: De få dagene i året Petter Northug får til å slappe av, elsker han å komme hjem til gården på Mosvik. Foto: Anders Martinsen Vis mer

- Jeg ofrer familielivet, det er det verste. Og det gir meg dårlig samvittighet. Foreldrene mine har backet meg opp hele livet, og så er jeg bare innom en gang imellom før jeg forsvinner ut i verdenscupsirkuset igjen, sa en åpenhjertig Petter til Se og Hør i fjor. 

Det var i 2006 den talentfulle skiløperen slo gjennom for alvor, og idag er han verdenskjent for sin raske spurt og sin taktiske tankegang. 

Før ski-VM i Val di Fiemme i 2013 var Se og Hør med Northug da han plantet det norske flagget på toppen av Dolomiten - hele 3000 meter over havet. 

Saken fortsetter under videoen:

Bein i nesa

Skihelten har ikke bare bevist at han er en mester i skiløypa, men han har også ved flere anledninger vist at han er en kar med bein i nesa. 

I fjor innrømmet han til Se og Hør at han velger å bruke livets motgang som motivasjon - og at han sjelden lar seg knekke. 

– Jeg er flink til å komme styrket ut av tunge perioder. Så lenge jeg har en «drive» inni meg, klarer jeg å bruke det som motivasjon, fortalte han. 

Se video fra Northugs 27-årsdag da han svingte seg på dansegulvet med «Skal vi danse»-​Nadya Khamitskaya:

Drag hos damene

Trønderens talent, hans sterke personlighet og flotte utseende har også gjort ham populær hos det motsatte kjønn. 

I 2011 ble han kåret til Norges mest sexy mann i magasinet ELLE sin årlige «sexy»-kåring, men da han takket nei til å stille på fotoshoot, gikk prisen heller til «Torsdag Kveld fra Nydalen»-moromannen Odd-Magnus Williamson (35). 

I dag er imidlertid OL-vinneren singel, og nylig fikk han beskjed av statsminister Erna Solberg om at han trenger en kvinne i livet sitt. 

For tips til sjekketriks inviterte Northug programleder og modell Triana Iglesias (33) til sin serie «I stolen med Petter» på sin nye web-kanal Northug TV.

Se video her:

Det var i september nyheten kom om at Northug skulle lansere sin egen TV-kanal. På Northug TV kommer skiesset med en blanding av underholdning og treningstips.

- Det er mye man vil formidle. Og jeg tror vi har mange spennende tanker å dele med folket. Da tenker jeg ikke bare på langrennstips og teknikkvideoer, men vi ønsker også å komme med litt humor. Gi et innblikk i hvordan min hverdag er, sa Northug til VG.

GULLGUTTENE: Statsminister Erna Solberg sammen med gullaget i stafett under Ski-VM 2015 Falun. Fra venstre: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug.  Foto: NTB scanpix
GULLGUTTENE: Statsminister Erna Solberg sammen med gullaget i stafett under Ski-VM 2015 Falun. Fra venstre: Didrik Tønseth, Petter Northug jr., statsminister Erna Solberg, Anders Gløersen og Niklas Dyrhaug. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Her får Petter Northug sjekketips av Triana