- Petter insisterte på at vi skulle date

Da Petter Stordalen løp fra fra Gunhild Stordalen var det starten på et ekteskap.

INVITERER TIL FEST: Da Petter Stordalen løp fra Gunhild var det starten på en romanse. Fredag arrangerer finansparet sin årlige 16. mai-fest - i år med norsk tema. Her fra fjorårets fest der de feiret «søta bror».
INVITERER TIL FEST: Da Petter Stordalen løp fra Gunhild var det starten på en romanse. Fredag arrangerer finansparet sin årlige 16. mai-fest - i år med norsk tema. Her fra fjorårets fest der de feiret «søta bror». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: For fire år siden giftet milliardær og finansmann Petter Stordalen (51) seg med Gunhild (35) i en storslagen seremoni i Marrakech.

Da hun først møtte sin fremtidige ektemann på en fest, trodde Gunhild at han var en «profittjagende kapitalist», men inntrykket endret seg da de senere inngikk et veddemål. Hvis han løp fra henne måtte hun bli med i et bryllup i Finland.

- Når du er hard i troen, har du gjennomslagskraft. Men når det gjelder Petter var det han som insisterte på at vi skulle date, ikke jeg, sier Gunhild til Dagbladet Magasinet.

- Petter er «hel ved»

Petter spurtet fra Gunhild og noen år senere er de et av Norges mest profilerte par.

- Petter har åpnet mange nye dører og gitt meg mange muligheter jeg ellers ikke ville fått, har Gunhild tidligere fortalt Se og Hør.

- Noe av det jeg liker aller best er at han er «hel ved», han er utrolig raus med mennesker rundt seg og behandler folk med den samme respekten, enten de heter Stoltenberg eller Hansen til etternavn. Og kanskje aller viktigst, han forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted å være.

16. mai-fest med norsk tema

Som en av Norges rikeste menn lever Petter og Gunhild et liv i luksus, og er kjent for sine overdådige 16. mai-fester som i år har temaet «norske helter».

Her kan du se de drøyeste antrekkene fra fjorårets Stordalen-fest:


Men finansfruen, som er utdannet lege, lar ikke kjendisfester okkupere for mye av tankene. Som en del av stiftelsen Stordalen Foundation er hun også travelt opptatt med å arrangere EAT - en konferanse om bærekraftig og sunn mat i Stockholm 26. og 27. mai.

IKKE BARN: Petter har tre voksne barn og Gunhild ser ikke for seg felles barn i parets fremtid. Sammen oppdrar de to minigriser i villaen på Bygdøy.
IKKE BARN: Petter har tre voksne barn og Gunhild ser ikke for seg felles barn i parets fremtid. Sammen oppdrar de to minigriser i villaen på Bygdøy. Vis mer

Helse og miljø har vært kampsaker for Gunhild og synes livsstilen kommer med et visst ansvar.

- Vi er ekstremt privilegerte, både økonomisk og materielt, og det forplikter. Verden har ikke plass til 9 milliarder som oss - og det er det nok flere som er glade for - av ulike grunner. Men bærekraftig utvikling handler også i stor grad om å velge rett, framfor å velge bort, sier hun til Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: Selger luksusklær på loppemarked

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer