Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer

Pete Burns er død

Han ble bare 57 år gammel.

SEOGHØR.NO: Den britiske artisten Pete Burns ble kjent på 80-tallet da han sang i bandet «Dead or Alive». Gruppa hadde flere suksessfulle singler, deriblant et cover av «That's the Way (I Like It)».

Foruten musikken var Burns svært godt kjent for sitt image. Hans androgyne og lekne stil har vært tilstedeværende de siste årene.

Søndag gikk sangstjernen bort, melder BBC.com.

Han ble bare 57 år gammel.

- Det er med stor sorg vi deler den tragiske nyheten om at vår kjære Pete Burns døde plutselig søndag av et kraftig hjerteinfarkt.

- Familie og venner er knust over tapet av vår spesielle stjerne. Han var en ekte visjonær, en vakker og talentfull sjel, og han vil bli savnet av alle som elsket og satte pris på det han var, og alle de flotte minnene han har etterlatt seg, heter det i en uttalelse fra managementet.

Saken fortsetter under bildet.

MARKANT IMAGE: Pete Burns var ikke fremmed for å utfordre kjønnsroller, og kledde seg ofte i kvinneklær. Han var også glad i tung, gotisk sminke. Han har blitt sammenlignet med blant andre Boy George og Robert Smith. Foto: Pa Photos
MARKANT IMAGE: Pete Burns var ikke fremmed for å utfordre kjønnsroller, og kledde seg ofte i kvinneklær. Han var også glad i tung, gotisk sminke. Han har blitt sammenlignet med blant andre Boy George og Robert Smith. Foto: Pa Photos Vis mer

Musikeren hadde stor suksess med låta «You Spin Me Round» på midten av 80-tallet, og var med i «Celebrity Big Brother» i 2006.

Han er også kjent for sine utallige plastiske operasjoner.

- Jeg har sikkert lagt meg under kniven 300 ganger. Jeg håper Gud ikke kjenner meg igjen når jeg er 80 år og kommer til himmelen, har Burns tidligere uttalt, ifølge The Sun.

I 2009 fikk artisten ifølge Daily Mail erstatning på over nærmere fem millioner kroner etter et mislykket inngrep i leppa hans. Han hevdet at han ble suicidal av jobben som ble utført, og at han verken kunne spise eller drikke på flere måneder.

LES OGSÅ: Justin Bieber stormet av scenen og raste mot fansen