Ute av «Farmen»:

- Personligheten hennes fenger meg ikke

Det var ikke spesielt god stemning mellom de to kjempene søndag. - En bedreviter, mener «Torpet»-klare Grethe Enlid.

DEILIG: Vinneren av tvekampen på «Farmen» var veldig fornøyd med å vinne akkurat denne kampen. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN / OSLO (Se og Hør): Den syvende «Farmen»-uken er ved veis ende. Søndag var det Grethe Enlid (50) som måtte takke for seg etter å ha valgt Heidi Lereng (24), kanskje bedre kjent som «Heidi Young», til kamp.

Lereng, som har fått mye oppmerksomhet, blant annet på grunn av det faktum at hun har bare én hånd, slo for to uker siden ut Anette Svendsen (40) i øvelsen øksekast. Søndag valgte hun øksekast igjen - og igjen viste det seg at det var et smart valg.

VILLE HJEM: En ny deltaker må forlate «Farmen» etter en jevn tvekamp. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Helt nydelig

Til Se og Hør legger ikke tvekampvinneren skjul på at denne seieren smakte enda bedre enn den forrige.

- Det beste med å vinne nå var at jeg vant mot nettopp Grethe. At det var hun som røk ut. Det var ikke sånn at jeg og Grethe hadde et dårlig forhold, men vi var ikke nære heller. I tillegg var hun en veldig stor konkurrent for meg der inne. Hun er sterk og smart, sier hun til Se og Hør når vi møter henne i hjembyen Bergen.

Hun fortsetter:

- At jeg klarte få henne ut, det smakte bare så godt. Det smakte enda bedre enn å vinne mot Anette, selv om Anette også var en stor konkurrent. Det var helt nydelig.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Forberedt på fordommer

Da Se og Hør møtte 24-åringen kun en dag eller to før hun gikk inn på «Farmen»-gården, la hun ikke skjul på at hun var spent på om hun ble møtt med fordommer inne på gården med tanke på sitt handikap.

Samtidig var hun fast bestemt på at hun skulle vise tvilerne hva som bor i henne. Og med to tvekampseirer på rappen, har hun så til de grader bevist at hun ikke er noen enkel match for noen.

FIKK KLEM: Et noe anstrengt forhold til tross: Heidi og Grethe ga hverandre en god klem etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK KLEM: Et noe anstrengt forhold til tross: Heidi og Grethe ga hverandre en god klem etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Alle har fordommer, det har jeg jo selv også. Da jeg kom inn på gården, lurte jeg på hva folk ville tenke. Om folk kom til å tenke hva i alle dager jeg gjorde der inne med bare én hånd. De fordommene var det noen som hadde også. Og jeg tror jeg ville tenkt det samme om det kom inn en med for eksempel bare én fot, bedyrer tvekampvinneren, som legger til:

- Jeg er et konkurransemenneske. Så det å motbevise alle - det er dritgøy. Om det finnes noen som ikke er motbevist nå, så må jeg melde meg på «71 grader nord» tror jeg.

Gjorde en tabbe

Til Se og Hør innrømmer Grethe Enlid, som nå går inn i sidekonkurransen «Torpet» at hun på et vis «gravde sin egen grav» da hun som storbonde i forrige uke valgte Kåre Skaret Bjøringsøy (36) til førstekjempe.

Han valgte nemlig Herman Herberth Herding (25) til kamp, vant, som igjen førte til at utfordrer Gunnar Svingen (25) denne uka ble «sjef» på gården og valgte nettopp Enlid til førstekjempe.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Hvis Kåre hadde tapt i forrige uke, ville jeg åpenbart gått inn i finaleuken. Da ville Thorvald blitt storbonde, og han ville nok ikke ha valgt meg som førstekjempe, mener hun.

- Men når det først skjedde, hvorfor valgte du Heidi, når hun imponerte sånn sist i nettopp øksekast?

- Rett og slett fordi jeg heller ville ha «Mama G» (Heidi Persdatter Greiner Haaker, 55, journ. anm.) enn Heidi på gården om jeg kom meg tilbake. Tonje var ikke så aktuell. Hadde jeg visst på det tidspunktet at det var hun som saboterte ukesoppdraget mitt ville jeg tenkt annerledes og valgt henne.

- Respekt

Enlid medgir at det var åpenbart at andrekjempen kom til å velge øksekast. Hun lot det likevel briste eller bære.

- Øks er litt 50-50, men når det er sagt er jeg skrekkelig dårlig på å kaste øks. Jeg og Kåre trente på det i skogen, og han tenkte «hjelpe meg, dette går ikke bra». Magefølelsen min sa tidlig at jeg kom til å ryke om det ble den grenen.

VANT: Heidi Lereng vant søndagens tvekamp mot Grethe Enlid. Foto: Alex Iversen / TV 2
VANT: Heidi Lereng vant søndagens tvekamp mot Grethe Enlid. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Hun er likevel imponert over hva kampmotstanderen har prestert underveis.

- Ironisk nok tar den minste jenta der inne ut de to sterkeste kvinnene. Så all ære til Heidi for det. Virkelig. Det står det respekt av.

- Du visste jo at du kom til å måtte konkurrere i øksekast?

- Ja, men for meg var det aller viktigste der inne trivselen på gården. Så den sjansen var jeg villig til å ta. Og så visste jeg at om jeg røk - så ville jeg være den siste som fikk muligheten til å komme inn igjen via «Torpet».

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Bedreviter

TV-seerne har underveis fått se at det ikke bare har vært god stemning mellom Enlid og Lereng, selv om diskusjonene aldri har resultert i elleville krangler.

Men det er tydelig at de to likevel ikke hadde den beste kjemien.

- Vi har hatt noen konfrontasjoner. Hun er en ressurssterk ung dame, men en bedreviter ut av en annen verden. Vi hadde ikke noen krangler eller noe i den duren, men vi hadde heller ingen dype samtaler. Personligheten hennes fenger meg ikke, bare. Ikke i det hele tatt, mener den «Torpet»-klare 50-åringen.

Hun synes ikke det var spesielt bittert å ryke ut og ta fått på en helt annen reise på den lille sidegården ikke så langt unna.

- Nei, det var ikke kjipt. Helt oppriktig. Jeg gledet meg litt, for jeg hadde vært igjennom nesten to måneder med noe som var veldig intenst. Og jeg opplevde «Torpet» som noe vanvittig bra, sier Grethe Enlid til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Gråt da jeg så meg i speilet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer