Person siktet etter Dagbladet-angrepet

En ungdom bosatt i Oslo er siktet etter hacking, som sørget for at blant annet Se og Hør var nede torsdag kveld.

STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere Dagbladet-artikler publisert torsdag ettermiddag, ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn i tekstene.

Nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Din Side, KK og SOL ble tatt ned klokka 17.50 som følge av hendelsen. Rundt klokka 21.15 torsdag kveld, kunne konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, meddele at sidene var oppe igjen, og at de ikke kunne utelukke et hackerangrep.

- Vi mistenker et hackerangrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sa Sørsdahl.

En IP-adresse ble overlevert til Oslo politidistrikt etter hendelsen.

Person pågrepet

Politiet var torsdag kveld i gang med å sikre tekniske spor etter det angivelige hackerangrepet, uten at Rune Skjold, seksjonssjef for finans- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, ville utdype ytterligere.

Lørdag ettermiddag kan de opplyse at en person, en ungdom bosatt utenfor Oslo, er siktet i saken.

- Politiet har gjort beslag av ungdommens datautstyr og vil etterforske saken videre ved gjennomgang av beslaget, samt videre oppfølgning med avhør. Vi kan opplyse at vi mener at hendelsen kan mulig settes i sammenheng med at passord har vært på avveie, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Har styrket sikkerheten

Konsernsjef Sørsdahl sier at konsernet jobber kontinuerlig med å styrke sikkerheten til de redaksjonelle plattformene.

- Denne uken iverksatte vi ytterligere sikkerhetstiltak, men ikke alle tiltakene hadde blitt effektuert før den alvorlige hendelsen. Det gjenstår å se om noen av dem kunne hindret det som skjedde, sier Sørsdahl.

Av sikkerhetshensyn ønsker ikke Sørsdahl å utdype disse tiltakene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer