Pernille Sørensen til «Nytt på Nytt»

- Dette er drømmejobben, sier hun.

NY JOBB: Pernille Sørensen gleder seg til å ta fatt på den nye jobben og bli en del av «Nytt på nytt»-trekløveret sammen med Jon Almaas og Knut Nærum. Foto: Tor Lindseth
NY JOBB: Pernille Sørensen gleder seg til å ta fatt på den nye jobben og bli en del av «Nytt på nytt»-trekløveret sammen med Jon Almaas og Knut Nærum. Foto: Tor Lindseth Vis mer

SEOGHØR.NO: Før helgen kom nyheten om at Ingrid Gjessing Linhave (37) skulle slutte i NRK-suksessen «Nytt på Nytt».

Hun hadde da vært makkeren til Jon Almaas (47) og Knut Nærum (53) i halvannet år - etter at Linn Skåber (44) takket for seg i 2013.

Mandag ble det kjent at det er komiker og skuespilleren Pernille Sørensen (37) som blir programmets nye lagleder.

– Dette er drømmejobben. Jeg får lov til å lage nye vitser til nye temaer hver uke, og finne ut hva folk ler mest av. Det ligger i stand-up sjangerens natur, og det er jo bakgrunnen min. Jeg er veldig glad i å gjøre «Side om Side» også, men der må vi jo vente et halvt år på responsen på en vits. Her kommer den med en gang, sier Sørensen til NRK.

Almås og Nærum er også svært glade for å ha fått med seg den talentfulle 37-åringen på laget.

– Hun var vårt førstevalg, forteller Nærum til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

SLUTTET: Ingrid Gjessing Linhave tok fredag farvel med kollegene Jon Almaas og Knut Nærum (t.h) i NRKs suksessprogram «Nytt på nytt».
SLUTTET: Ingrid Gjessing Linhave tok fredag farvel med kollegene Jon Almaas og Knut Nærum (t.h) i NRKs suksessprogram «Nytt på nytt». Vis mer

Dette er tredje gang en kvinnelig «Nytt på nytt»-paneldeltaker i triopanelet, som ellers består av Jon Almaas og Knut Nærum, gir seg i det satiriske aktualitetsprogrammet.

Anne-Kat. Hærland (42) var fast inventar i programmet fra oppstarten i 1999 til 2007. Da overtok Linn Skåber hennes plass, før også hun tok farvel med «Nytt på nytt»-kollegene i 2013.

Almaas og Nærum har derimot sittet fjellstøtt i sine «Nytt på nytt»-stoler siden starten.

Ingrid Gjessing Linhave blir nå programleder i det populærvitenskapelige underholdningsprogrammet «Big Bang» sammen med Kåre Magnus Bergh.

LES OGSÅ: Ylvis tilbudt pornojobb