Pernille Sørensen på «Skavlan»:

Pernille Sørensen havnet i terror-mareritt på Bali

Komikeren valgte bort restauranten der bomba smalt.

SKAVLAN: Pernille Sørensen forteller om hvor nær hun var å bli rammet av terror. Video: NRK Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I kveldens episode av «Skavlan» er blant andre komiker og «Nytt på Nytt»- profil Pernille Sørensen (40) gjest.

Sørensen har tidligere vært åpen om at hun er bekymret type, og at hun i flere år har jobbet med å lære seg å kontrollere disse sidene ved egen personlighet.

I kveldens episode snakker hun også åpenhjertig om sin bekymrede personlighet, og «kontrollfrik»-siden ved seg selv. Men da programleder Skavlan spør om hun noen gang har vært utsatt for noen katastrofe utover det å miste et fly, kan Sørensen avsløre at hun har vært nærmere døden enn de aller fleste av oss har.

  • Se video øverst i saken!
OPPLEVDE TERROR: På Bali var Pernille Sørensen få meter unna da bombene smalt. Foto: NRK
OPPLEVDE TERROR: På Bali var Pernille Sørensen få meter unna da bombene smalt. Foto: NRK Vis mer

Dro på «eksponeringstrening»

For en tid tilbake dro nemlig Sørensen på ferie med søsteren til Bali. Hun forklarer at dette i seg selv er en svært uvanlig ting for henne å gjøre, men tenkte at det nok ville være lurt av henne å eksponere seg selv for ting hun synes virker skummelt.

Det har nemlig vært en rekke terrorangrep på den indonesiske ferieøya gjennom 2000-tallet.

Videre forklarer hun at de hadde én kveld i byen Jimbaran. Da de som de fleste andre turister gjør, vandret langs stranda da det nærmet seg middagstider for å bestemme kveldens restaurant, valgte de bort én restaurant til fordel for en annen.

Det viste seg at dette valget var avgjørende.

Mens de spiste hørte de plutselig lyden av en bombe som gikk av. Det viste seg å være på restauranten de nylig hadde vurdert å spise middag.

- Siden det har vært noen terrorangrep der noen ganger før, så hadde jo jeg sett for meg et sånt scenario i hodet før vi reiste, men så tenkte jeg at «nå skal ikke jeg være hun turisten som friker ut hvis det bare er noen som flytter på et bord», sier hun i programmet.

KOMIKERPAR: Pernille Sørensen er gift med komiker Dagfinn Lyngbø. Her fra 2015. Foto: Se og Hør.
KOMIKERPAR: Pernille Sørensen er gift med komiker Dagfinn Lyngbø. Her fra 2015. Foto: Se og Hør. Vis mer

Det var det ikke. Og flere bomber gikk av i minuttene etter, men komikeren og søsteren hennes klarte å komme seg i sikkerhet.

Gikk i «zen mode»

Likevel viser det seg at Sørensen tar krisesituasjoner som dette med slående ro, og komikeren selv mener dette er fordi scenarioene har blitt gjennomgått så mange ganger ihodet på forhånd.

- Da blir jeg helt rolig. Fordi dette har jeg forberedt meg på hele livet. At ting skal gå galt. Så når det først går galt, da blir jeg helt rolig. Når ting går galt, da er det meg du vil ha med, nemlig, sier hun til programlederen med et smil, og legger til:

- Da går jeg i «zen mode»​

KJENT KOMIKER: Pernille Sørensen har i en årrekke vært et kjent fjes på Stand-up scenen og i satireprogrammet «Nytt på Nytt». I Sakavland forklarer hun at hun alltid har slitt med nervøsitet. Her fra Jon Almaas siste sending i NRK-programmet. Foto: NTB Scanpix.
KJENT KOMIKER: Pernille Sørensen har i en årrekke vært et kjent fjes på Stand-up scenen og i satireprogrammet «Nytt på Nytt». I Sakavland forklarer hun at hun alltid har slitt med nervøsitet. Her fra Jon Almaas siste sending i NRK-programmet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Slet med nervøsitet

I et intervju med Dagbladet Magasinet har komikeren tidligere forklart at hun har klart å porsjonere nervøsiteten sin, blant annet ved å ikke tillate seg selv å være nervøs.

Det virker kanskje overraskende at noen som jobber på en scene og foran tusenvis av tv-seere, kan være så nervøs, men dette har komikeren selv en forklaring på. Hun slet nemlig med nervøsitet da hun begynte med standup. Men som komiker lærte Sørensen seg til at hun enkelt kan ta en ny vits dersom folk ikke ler av den første.

På andre områder har hun derimot måtte legge en plan rundt nervøsiteten, og her kommer selvkontrollen til god nytte.

- Hvis jeg skal fly, kan jeg tillate meg å være redd etter at jeg har passert sikkerhetskontrollen. Jeg lager meg en plan for når jeg kan begynne å grue meg, har hun tidligere forklart til magasinet.

LES OGSÅ: - Det føles jo som å dø​​

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer