Christine Koht:

- Pernille gjør alt

Christine Koht er takknemlig for å endelig være hjemme igjen.

SAMMEN IGJEN: Christine Koht er hjemme i Tønsberg med kona igjen, etter flere sykehusopphold. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SAMMEN IGJEN: Christine Koht er hjemme i Tønsberg med kona igjen, etter flere sykehusopphold. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Christine Koht (52) skrev nylig i et innlegg i A-magasinet at hun endelig har flyttet hjem til Tønsberg igjen, etter en rekke sykehusopphold og opptrening på Sunnaas. Det var i et innlegg om død og corona-frykt at komikeren kom med oppdateringen.

Etter å ha beskrevet de mange veiene i helsevesenet hun har vært gjennom, skrev hun at hun setter pris på at hun fortsatt er omgitt av det hun selv kaller for «fellesskapets ypperste uttrykk for omsorg» - særlig nå som så mye skjer i verden.

Koht har tidligere oppdatert det norske folk hyppig om hvordan det går med henne, men de siste månedene har det vært stille. I et intervju med VG sier hun hvorfor.

Hun har rett og slett vært redd for å komme med en gladnyhet i tilfelle det skulle vise seg at hun måtte bli innlagt på sykehuset - nok en gang.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

- Var litt drama

Nylig var hun gjennom en operasjon i ganen, som var utfordrende. Hun ble liggende på sykehus mye lenger enn det som på forhånd ble antatt.

Koht forteller til VG at et friskt menneske ville vært på bena igjen etter to dager, men at hun ble liggende i to uker på Rikshospitalet.

- De slet også med å få vekket meg, så det var litt drama. Men operasjonen var nødvendig med tanke på at lungene mine er så utsatt, forteller komikeren til avisen.

Hjemme med familien

Komikeren legger ikke skjul på at hun er redd for å havne på sykehus igjen, men det er tydelig at hun setter pris på å være hjemme igjen.

Besøk tør hun derimot ikke å få i dissse corona-tider, i og med at hun potensielt sett kan bli alvorlig syk.

Derfor tilbringer hun tid med kona, Pernille Rygg (56), moren og søsteren. Kohts kone har også vært alvorlig syk, men nå er de begge endelig hjemme - sammen.

Vis mer

- Målet mitt var også å få være en omsorgsperson for Pernille. (...) Jeg ville lage middag og sørge for et skinnende rent kjøkken. Men det er Pernille som gjør alt, forteller Koht.

Hun føler seg ekstra trygg hjemme nå, med tanke på coronaviruset som sørger for at ting er blitt strengere.

- Jeg er bare kjempeglad for å være hjemme. De som er på sykehus nå, får jo ikke ha besøk. Jeg tenker på dem, for det er tungt, avslutter hun.

LES OGSÅ: Brudd for sangstjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer