Permitteres fra «De tre musketerer»

- De 40–50 medvirkende må alle gå på NAV for å hente lønn ut perioden forestillingen skulle gått.

NED FRA SCENEN: Trond Fausa Aurvåg har moret publikum i rollene som kong Ludvig XIII og hertugen av Buckingham i «De tre musketerer» på Folketeateret i Oslo siden februar. Lørdag kveld er det slutt - i hvert fall foreløpig.  Foto: Svend Aage Madsen/ Se og Hør
NED FRA SCENEN: Trond Fausa Aurvåg har moret publikum i rollene som kong Ludvig XIII og hertugen av Buckingham i «De tre musketerer» på Folketeateret i Oslo siden februar. Lørdag kveld er det slutt - i hvert fall foreløpig. Foto: Svend Aage Madsen/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Siden 11. februar har «Lilyhammer»-stjernen Trond Fausa Aurvåg (42) og resten av besetningen i den elleville musikalen «De tre musketerer», begeistret fulle saler på Folketeateret i Oslo.

Etter musikalsuksessens forestilling lørdag kveld, er det imidlertid slutt på moroa. Da tas nemlig «De tre musketerer» av plakaten, og de medvirkende permitteres, skriver Aftenposten.

25 000 har sett musikalen, men etter påske har billettsalget gått trått, sier teatersjef Atle Halstensen i Scenekvelder AS, som står for Folketeaterets teaterdrift, til avisen.

- Det er første gang vi tar en forestilling av plakaten og det er ikke med lett hjerte. De 40–50 medvirkende må alle gå på NAV for å hente lønn ut perioden forestillingen skulle gått, uttaler Halstensen til OsloBy.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: Andrea Bræin Hovig (nr. 3 f.v), Benjamin Helstad og Trond Fausa Aurvåg trakk omlag 25 000 publikummere til Folketeateret og «De tre musketerer», før musikalen ble tatt av plakaten. Foto: Svend Aage Madsen/ Se og Hør
SUKSESS: Andrea Bræin Hovig (nr. 3 f.v), Benjamin Helstad og Trond Fausa Aurvåg trakk omlag 25 000 publikummere til Folketeateret og «De tre musketerer», før musikalen ble tatt av plakaten. Foto: Svend Aage Madsen/ Se og Hør Vis mer

Elsket rollene sine

Teatersjefen sier til Aftenposten at de håper å sette opp forestillingen, som har fått svært gode kritikker, igjen senere. Dét er sikkert en beskjed Trond Fausa Aurvåg setter pris på.

Da Seoghør.no møtte skuespilleren på Folketeateret før premieren, fortalte han begeistret om overgangen fra TV-jobber som «Lilyhammer» og «Neste sommer» til teaterscenen.

- Det er deilig å høre latteren med en gang, i stedet for å måtte vente til opptakene blir vist på TV et helt år senere (...) Dette er en ellevill forestilling, alt er dratt ut til maks. Vi leker oss fram til ting, sa Aurvåg til Seoghør.no dengang.

I den fargerike musikalen har han hatt selskap av blant andre «Kongen av Bastøy»-stjernen Benjamin Helstad (27) og «Hedda Gabler»-skuespiller Andrea Bræin Hovig (41).

Saken fortsetter under bildet.

TØFF GJENG (f.v): Robert Skjærstad, Henrik Rafaelsen, Mattis Herman Nyquist, Andrea Bræin Hovig og Benjamin Helstad poserer ved Akershus festning, dresset opp i lakk og lær til Alexander Mørk-Eidems rockeversjon av Alexandre Dumas' «De tre musketerer».  Foto: © Mimsy Møller/ Samfoto
TØFF GJENG (f.v): Robert Skjærstad, Henrik Rafaelsen, Mattis Herman Nyquist, Andrea Bræin Hovig og Benjamin Helstad poserer ved Akershus festning, dresset opp i lakk og lær til Alexander Mørk-Eidems rockeversjon av Alexandre Dumas' «De tre musketerer». Foto: © Mimsy Møller/ Samfoto Vis mer

Også Helstad, som i vinter var å se i NRK-suksessen «Kampen om tungtvannet», har satt stor pris på rolleutfordringen i «De tre musketerer».

- Det er kjempegøy med motsetninger. Noe av det morsomste jeg vet med skuespillerlivet er at man i det ene øyeblikket kan være motstandshelt på Rjukan, og i det neste puddelrocker på scenen, sa Helstad om rollen som D’Artagnan til Seoghør.no i vinter.

Andrea Bræin Hovig, som også permitteres, sier til Aftenposten at sjangeren musikkteater er dyr å produsere og derfor, dessverre, ofte gjøres «forutsigbar og markedsstyrt».

- Personlig elsker jeg «De tre musketerer», og bra musikkteater generelt, og har aldri opplevd at så mange har kommer tilbake for å se samme forestilling mange ganger, sier Hovig til Aftenposten i dag.

LES OGSÅ: Jenny Skavlan redder Anne-Malins brudekjoledrøm

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer