Perler i Provence

Hver sommer lokkes millioner av mennesker til de berømte turistmagnetene på Rivieraen. Men her finner du også flere bortgjemte ferieperler.

IDYLL: Lavendelåkrene i Provence er blant det vakreste som finnes. Foto: All Over
IDYLL: Lavendelåkrene i Provence er blant det vakreste som finnes. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den franske riviera handler om eksklusive badebyer, store yachter, fasjonable restauranter og høye drinker, men den er også så mye mer!

Provence bugner av spennende opplevelser, og kun en liten kjøretur fra kjente byer som Nice, Cannes og Saint-Tropez lurer en rekke sjarmerende – og langt mindre turistifiserte – steder. Små perler som kan lokke med alt fra overdådig natur, til spennende kunst, kultur og uforglemmelige gastronomiske opplevelser.

Kristin og Jørgen Schultz driver reisebyrået «Kjent i Provence» og har i over 20 år reist rundt og utforsket Sør-Frankrikes mange kriker og kroker. Her er parets fem Provence-favoritter.

ALLTID FINT: Det er ikke rart folk trives i gamlebyen i Antibes. Foto: All Over
ALLTID FINT: Det er ikke rart folk trives i gamlebyen i Antibes. Foto: All Over Vis mer

Kunst og kos i Antibes

Innenfor de gamle festningsmurene og i de trange gatene yrer det av folk som er kommet for å nyte byens spennende mat-, shopping- og kunstopplevelser. Cap d'Antibes-halvøya har også supre gå- og sykkelmuligheter. Husk badetøy og piknikkurv!

Overnatte: Hotel Le Pre Catelan er et sjarmerende hotell med koselig hage og deilig frokost. Kort avstand til stranden og gangavstand til gamlebyen. Dobbeltrom fra kr 950.

Spise: Sjarmerende Les Vieux Murs har perfekt beliggenhet mot havet og en meny fylt til randen av franske spesialiteter.

Gå ikke glipp av: Picasso-museet i gamlebyen har en imponerende samling av noen av kunstnerens mest kjente verker.

Beliggenhet: Antibes ligger cirka et kvarter med bil fra Nice.

KVELDSKOS: Langs kanalene i Port Grimaud kryr det av fine spisesteder. Foto: All Over
KVELDSKOS: Langs kanalene i Port Grimaud kryr det av fine spisesteder. Foto: All Over Vis mer

Port Grimaud - Frankrikes Venezia

Denne godt bevarte hemmeligheten ligger innerst i Saint Tropez-bukten. Byen er bygd rundt et mylder av kanaler, og kjennetegnes av pastellfargede fiskerhus på rekke og rad. Det kryr av sjarmerende kafeer og restauranter, og atmosfæren er intim og avslappende. Her er ingen høyhus eller turistmaskiner.

Overnatte: Hotel Le Suffren gir deg virkelig følelsen av å være i Venezia med en sjeldent bra beliggenhet helt nede ved kanalen. Dobbeltrom fra kr 1160.

Spise: La Table Du Mareyeur er en romantisk restaurant ved havet der du kan nyte deilige fiskeretter mens små kanalbåter driver forbi. 10–11 Rue des Artisans.

Gå ikke glipp av: Hver torsdag og søndag mellom kl. 9 og 12 er det marked med alt fra vesker og klær til de deiligste, lokale matprodukter.

Beliggenhet: Port Grimaud ligger innerst i Saint-Tropez-bukta, ca. 15 minutter med bil fra Saint-Tropez.

BRA SIKT: På en klar dag ser du langt fra landsbyen Gourdon. Foto: All Over
BRA SIKT: På en klar dag ser du langt fra landsbyen Gourdon. Foto: All Over Vis mer

"Ørneredet" Gourdon

En bitte liten landsby som "henger" på en kalkklippe 760 meter over havet. Den er vakkert restaurert, og har sjarmerende middelalderske gater med idylliske hus og småbutikker som selger parfyme og håndverk.

Overnatte: Ingen hoteller i Gourdon, men nærliggende Cabris og Grasse har flere overnattingsmuligheter. L'Horizon Hotel (100, promenade Saint-Jean) i Cabris har sjarmerende rom og fantastisk utsikt over landsbyen. Dobbeltrom fra kr 650 per natt. Hotel Le Patti ligger i hjertet av Grasse. Dobbeltrom fra kr 750 per natt.

Spise: På vei til Gourdon ligger L'Auberge du Caussols, en bortgjemt perle av en restaurant med nydelig husmannskost på menyen. Søndagslunsj her er å anbefale. Hit valfarter franskmenn som er kjent i området.

Gå ikke glipp av: Bitte liten landsby best egnet for dagsbesøk, og et godt utgangspunkt for vandreturer i området.

Beliggenhet: Gourdon ligger 12 kilometer nordøst for parfymebyen Grasse, ca. en halvtimes kjøretur fra Antibes.

PITTORESK: Deilige Cabris kalles ofte "Rivieraens balkong". Foto: All Over
PITTORESK: Deilige Cabris kalles ofte "Rivieraens balkong". Foto: All Over Vis mer

Cabris - rivieraens balkong

Mellom hav og fjell, på Rivieraens «balkong», ligger den pittoreske landsbyen Cabris. Den er kåret til en av de vakreste i Provence, og ligger fantastisk til på en høyde 550 meter over havet, med panoramautsikt mot strendene ved Cannes.

Overnatte: Le Vieux Chateau er et restauranthotell med fire romantiske rom og utsikt over havet, dobbeltrom fra kr 650.

Spise: I ruinene av et slott fra 1000-tallet ligger hyggelige Auberge du Vieux Chateau. Her serveres stjerneretter i forførende omgivelser.

Gå ikke glipp av: Stå tidlig opp og se landsbyen våkne til liv. Finn deg en plass på en liten kafé og nyt synet av lokale menn som møtes for en morgenkaffe før jobb, og mødre som følger barna til skolen.

Beliggenhet: Cabris ligger seks kilometer fra den berømte parfymebyen Grasse og tre kvarters kjøretur fra flyplassen i Nice.

TRØFFELPARADIS: Michelin-restauranten Chez Bruno i Lorgues har trøfler i alle retter. Foto: All Over
TRØFFELPARADIS: Michelin-restauranten Chez Bruno i Lorgues har trøfler i alle retter. Foto: All Over Vis mer

Franske smaker i Lorgues

En superidyllisk og typisk provençalsk landsby, omkranset av olivenlunder og vinmarker. Med ca. 10 000 innbyggere er den svært levende, også om vinteren. Mange nordmenn har lagt sin elsk på Lorgues, og du kan også støte på en og annen kjendis her.

Overnatte: La Bastide du Pins er et sjarmerende gjestehus med 15 sengeplasser, basseng og stor hage. Dobbeltrom fra kr 830.

Spise: Michelin-restauranten Chez Bruno er Frankrikes mest berømte trøffelrestaurant.

Gå ikke glipp av: Provence er den eldste vinproduserende regionen i Frankrike. Prisbelønte Chateau Les Crostes ligger ti minutter unna Lorgues, og byr på smaking av ulike kvalitetsviner, turer blant oliventrærne og en romantisk piknikplass med flott utsikt.

Beliggenhet: Lorgues ligger en drøy times kjøretur fra flyplassen i Nice.

 

Provence

Slik kommer du hit: Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo til Nice fra kr 2000 t/r i sommermånedene. Norwegian har også avganger fra Torp. Nice er et godt utgangspunkt for bilferie i området. Turoperatøren Kjent i Provence tilbyr skreddersydde turer til Provence. De siste årene har de også spesialisert seg på bryllup i området.

Slik reiser du rundt: Om man har noen dager til rådighet anbefales det å leie bil, da dette er en enkel og fin måte å oppleve Provence og den franske riviera på. Det finnes en rekke bilutleiefirmaer i området, inkludert på flyplassen i Nice, pris fra cirka kr 350 per dag.

Les mer: www.provenceweb.fr, www.frenchriviera-tourism.com


Denne reportasjen er laget etter en privat pressetur med «Kjent i Provence».

LES OGSÅ: Luksus i jungelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer