VRAKET: I fjor ble Jostein Pedersen vraket fra kommentatorrollen i MGP. NRK ønsker nå mer anonyme kommentatorer. Foto: Oddvar Walle Jensen
VRAKET: I fjor ble Jostein Pedersen vraket fra kommentatorrollen i MGP. NRK ønsker nå mer anonyme kommentatorer. Foto: Oddvar Walle JensenVis mer

Per Sundnes MGP-vraket

NRK ønsker mer anonyme kommentatorer.

SEHER.NO: I fjor fikk Jostein Pedersen fyken som kommentator under Melodi Grand Prix, og nå får heller ikke årets MGP-kommentator, Per Sundnes, fortsette, skriver Dagbladet.


Årsaken skal være den at NRK ikke ønsker å ha kommentatorer som overskygger artistene, noe kanalen da mener at både Pedersen og Sundnes gjør.


- Vi ønsker en mer anonym kommentator, en som ikke tar så stor plass i tv-ruta. Hverken Jostein Pedersen eller Per Sundnes er den typen kommentator vi ønsker oss. Vi opplever at kommentatoren gjennom flere år stjeler oppmerksomhet fra artisten. NRK ønsker at fokus skal være på den eller de som skal representere oss i finalen, sier Stian Malme, MGP-ansvarlig i NRK, til Dagbladet.


Og Per Sundnes, som til neste år skal være programleder for de norske MGP-finalene, er faktisk enig med Malme når det gjelder kommentator-rollen.


 Han mener at programmet er mer tjent med en kommentator med mindre ego.


- Både Jostein og jeg er to typer som tar mye plass og overskygger artistene. Det er ikke meningen. Derfro gjør det meg ingen ting at jeg ikke skal kommentere MGP til neste år, sier Sundnes.


Hvem som skal være kommentator under neste års MGP-finale i Beograd er fortsatt usikkert.


LES OGSÅ: - Mira klar for MGP