PRISBELØNT: Forfatteren Per Petterson har høstet mye ære for sin bok "Jeg forbanner tidens elv". I høst mottok han Brageprisen på bokmessa på Lillestrøm, hvor han møtte blant andre forfatteren Salman Rushdie (t.v.) Foto: SCANPIX
PRISBELØNT: Forfatteren Per Petterson har høstet mye ære for sin bok "Jeg forbanner tidens elv". I høst mottok han Brageprisen på bokmessa på Lillestrøm, hvor han møtte blant andre forfatteren Salman Rushdie (t.v.) Foto: SCANPIXVis mer

Per Petterson stjal prisen

"Jeg forbanner tidens elv" gikk helt til topps i Nordisk Råds Litteraturpris.

SEHER.NO: I dag ble Per Petterson utropt som vinneren av Nordisk Råds litteraturpris 2009.

Han får prisen for sin roman "Jeg forbanner tidens elv", melder forlaget Okober i en pressemelding.

Petterson har opplevd stor suksess med denne boken. Han har mottatt Brageprisen og Kritikerprisen, og "Jeg forbanner tidens elv" er så langt solgt til 15 språk.

Romanen handler om Arvid Jansen som befinner seg i en livskrise. Og i juryens begrunnelse heter det at:

'I romanen beskriver hovedpersonen sine oplevelser og sit fragmenterede erindringsarbejde med flere livskriser i egen familie. I et poetisk og stillegående sprog formidler Petterson, hvor vanskeligt det er at få sagt det som føles mest nødvendigt at sige til hinanden'.

Romanen ligger fortsatt på bestselgerlistene, og bokens opplag er nå 35.000. I tillegg har boken vært hovedbok i Bokklubben Nye Bøker og i bokklubben Epp.

12 verk av forskjellige nordiske forfattere var nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og vinneren ble valgt av de nasjonale medlemmende i bedømmingskomiteen på et møte i København.

Nordisk råds litteraturpris deles ut hvert år. Prissummen er på 350 000 danske kroner. 

Nordmenn som tidligere har vunnet denne prisen er Lars Saabye Christensen og Jan Kjærstad.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.