Per Kristiansen er Anonym

- Jeg regner med folk blir skuffet nå, sier han.

ANONYM VAR ANONYM: Spekulasjonene har gått om at en rekke kjendisere skulle ha skrevet Kongepudler, men tirsdag sto relativt anonyme Per Kristiansen fram som anonym.  Foto: Scanpix
ANONYM VAR ANONYM: Spekulasjonene har gått om at en rekke kjendisere skulle ha skrevet Kongepudler, men tirsdag sto relativt anonyme Per Kristiansen fram som anonym. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Spekulasjonene rundt hvem som gjemmer seg bak forfatterpseudonymet Anonym har haglet helt siden boka Kongepudler kom ut i 2006.

Siden den gang har Anonym skrevet ytterligere tre samfunnssatiriske bøker, trykket i 87.000 eksemplarer. Men forfatterens identitet har forblitt et mysterium - frem til i dag.

- Dette er en litt rar dag for oss, men veldig, veldig hyggelig, sa Anne Gaathaug, forlagssjef i Kagge forlag, da pressekonferansen åpnet. 

- Det er litt med vedmod at vi skal fortelle hvem forfatteren i forlaget som har vært billigst i drift er. I forlaget har vi ikke hatt noen mediestrategi på dette her, sa Erling Kagge.

- Det gikk bedre enn vi kunne forestille oss, sier Kagge.

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag valgte forfatteren å tre ut av skyggen.

- Mange har gjettet på navnet, tampen har brent. Men anonym er anonym. Vi i forlaget vet knapt noe om han, utover at han har skrevet fire fantastiske bøker, sa Kagge, før personen kom fram:

- Jeg heter Kristiansen. Per Kristiansen, sa den anonyme forfatteren, som sto blant pressefolkene under hele seansen.

- Jeg vet at noen ønsker at gjettingen på hvem jeg er, skulle fortsatt i flere år. Jeg håper avsløringen i dag skal gi folk som har spekulert ro i sjelen, sa forfatteren, som dermed var langt mer anonym enn navnene det ble spekulert i på forhånd. 

- Det har vært en fantastisk å lese spekulasjonene på hvem jeg er, hvor jeg er og hvor mange jeg er. Fordi det har vært så morsomt å være anonym, var jeg i tvil om jeg skulle stå opp nå. Men jeg synes det gikk for langt da Anne Holt, påsto hun var meg, sier Per Kristiansen.

Kristiansen var blant annet teksforfatter i «Hallo i uken» i en årrekke, og har også jobbet som frilansjournalist, og innen reklamebransjen. Han sier at rundt 40 personer visste om hans identitet.

- Er du redd for at folk skal bli skuffet over at det er deg?

- Ja, jeg regner med det, sier han.

- Jeg er ikke interessert i å bli noen kjendis, sier Kristiansen, som aldri før har skrevet egen bok.

Dette betyr avslutningen på årelange spekulasjoner.

Anonym har tatt sin beslutning på bakgrunn av at virkelige begivenheter i dagens norske samfunn er mer elleville og lattervekkende enn noe en anonym forfatter har skapt eller vil kunne skape, skriver Kagge Forlag i en pressemelding.

Tidligere sjefredaktør i Dagbladet, John Olav Egeland, er en av de som ble utpekt som den anonyme forfatteren. Egeland selv benektet påstandene.

Krimforfatter Anne Holt gikk tidligere i år ut på bloggen sin og hevdet at hun er forfatteren bak pseudonymet Anonym, noe Kagge Forlag avviste.

- Det har vært morsomt å se alle som har blitt dratt inn i studio for å bli konfrontert med at de er anonym. Hedersmannen John Olav Egeland måtte jo nærmest avgi ed i Dagsnytt 18 på at det ikke var ham, sier Kristiansen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.[obj:media:9646]


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer