Per Inge Torkelsen er død

Komikeren ble bare 68 år gammel.

GIKK BORT: Per Inge Torkelsen gikk bort tirsdag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB
GIKK BORT: Per Inge Torkelsen gikk bort tirsdag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Humoristen, forfatteren og politikeren Per Inge Torkelsen døde tirsdag kveld. Torkelsen døde på Radiumhospitalet som følge av vedvarende komplikasjoner etter en operasjon i høst, melder Stavanger Aftenblad.

Familien bekrefter dødsfallet til NTB.

- På vegne av familien meddeler vi det trist budskap om at Per Inge Torkelsen døde i kveld, tirsdag 22. juni, sier Gunnar Kvassheim og Per A. Thorbjørnsen til nyhetsbyrået.

Lang karriere

Torkelsen ble født 21. mars 1953, og var utdannet adjunkt fra lærerskolen i Stavanger. Han har vært norgesmester i trylling, og har jobbet som postmann, illusjonist og skraphandler. Han gjorde også en rekke kåserier for NRK.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Han har også vært programleder på barne-tv og hadde i en periode faste innslag i «Norge Rundt». Han har i tillegg gitt ut over 20 bøker som handlet om alt fra toaletter og røyking til jul, idrett og pensjonister.

Men det var som humorist og scenepersonlighet at Torkelsen fikk aller mest oppmerksomhet, særlig «Løgnaslaget». Gruppa oppsto som et resultat av studentrevyer på Lærerskolen. Der var han med sammen med Steinar Lyse, Dag Schreiner og Bjørn Aslaksen.

«Løgnaslaget» baserer navvnet sitt på rogalandsuttrykket «løgnas», som betegner personer som anses for å være originaler, og har spilt revyer i om drøye 40 år.

Torkelsen etterlater seg kone, fire barn, to barnebarn og øvrig familie. Han skal ha gått bort med alle sine nærmeste rundt seg.

Selverklært klovn

I 2017 snakket Torkelsen til Dagbladet om alle truslene han har fått som en følge av sin evne til å provosere i offentligheten.

Torkelsen, som var selverklært klovn, har opp gjennom årene hisset på seg alt fra røykemotstandere, idrettsfolk og pensjonister. For han likte å provosere.

- Jeg ser på meg selv som 68-er. Da jeg vokste opp skulle alt politiseres, og all kunst skulle være politisk, sa han den gang.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Han hisset blant annet på seg mange da han som ung begynte med politisk trylling. Etter det likte han å lage rabalder. Han og Løgnaslaget provoserte blant annet da de tullet om kreft på scenen.

- Tre av oss har prostatakreft, men vi er opptatt av å leve godt mens vi kan. Det er bare Rune Andersen fra Kristiansand som ikke har kreft. Han skal alltid skille seg ut, uttalte han, før han fortsatte:

- Jeg er ikke redd for kreft. Jeg har hatt det i fire år, men den har holdt seg i ro. Jeg går til undersøkelse hver tredje måned. Da er det en lege som går langt opp i ratata på meg, og han har alltid med seg legestudenter. Jeg har en veldig populær ræv.

Torkelsen har lenge også vært medlem av partiet Venstre. På slutten av 1970-tallet var han leder i Rogaland Unge Venstre, og han har sittet i bystyret i flere perioder.

LES OGSÅ: Mistet datteren (2): - Vi er knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer