Per Heimly minnes Ari Behn

Fotografen har delt sitt minneord på Facebook.

MINNES VENNEN: «Ari var lyset, jeg var mørket», skriver Per Heimly på sin Facebook-vegg. Foto: NTB scanpix
MINNES VENNEN: «Ari var lyset, jeg var mørket», skriver Per Heimly på sin Facebook-vegg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Første juledag kom nyheten om at kunstner og forfatter Ari Behn er gått bort, 47 år gammel. Det meldte familien selv.

Behns venn Per Heimly publiserte i dag et lengre minneord på sin Facebook-profil.

Se og Hør gjengir det med Heimlys tillatelse.

Kjære Ari

Vi var Den Nye Vinen!Og du var vinen som sprengte flaskene!Ari var brobyggeren, jeg var brobrenneren.Ari var Yin, jeg var yang.Ari var verdensmannen, jeg var underdoggen!Ari var den som dro meg opp når jeg ble for plump,og jeg var den som måtte dra Ari ned når han ble for høytsvevende!Vi utfylte hverandres mangler og svakheter.Men til sammen var vi nesten et perfekt menneske.

Vi var som rockestjerner, med livet som scene.Når vi skulle gå fra a til å, stresset jeg alltid av gårde med raske skritt,Når jeg snudde meg mot Ari var han alltid borte.Han hadde møtt noen han ville si noe til.Det tok alltid 30 minutter å gå 100 meter på Karl Johan.Fordi Ari hadde all verdens tid.Han hadde en enorm kjærlighet og et så storthjerte, at alle skulle få en liten bit av det.

Etter hvert lærte jeg av Ari det å møte alle med forståelse, tålmodighet, gi folk tid, og det å lytte.

Ari var min støtte når jeg hadde det som verst.Og når jeg hadde mine mørke stunder, var det Ari som viste meg den veien jeg burde gå.I evig gjeld til Ari var jeg hans utrettelige venn, en tålmodige sparringpartner, og vi løste verdensproblemer sammen, selv om vi var et lite verdensproblem i oss selv.

I de siste av dine år forsøkte jeg å være en bauta for deg som sto ved din side,som aldri ga deg opp, og som alltid forsøkte å vise deg veien ut av fortvilelsen.Men ditt følsomme sinn og ditt store hjerte klarte ikke mere savn, lengsel og anger.Livet ble for smertefullt!

Ari var lyset, jeg var mørket!Fra nå vil Ari alltid være lyset som går ved min side.

- Bunnløs sorg

Det er andre gangen Heimly omtaler dødsfallet i sosiale medier.

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn i dag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side.

Det skrev han i en Facebook-oppdatering onsdag kveld.

LYSHAV: Hundrevis av lys er tent på Slottsplassen til minne om Ari Behn, som tok livet sitt første juledag. Reportere: Silje Vemøy og Thea Hope Vis mer

Per Heimly og Ari Behn har vært venner helt siden de begge var i 20-årene. De ble lenge sett på som kulturlivets Knoll og Tott.

De to har samarbeidet på en rekke plattformer, også i flere tv-programmer - både i reiseprogrammet «Ari og Per» på NRK og senere «Ari og Per løser verdensproblemer» på TVNorge.

De to utgjorde også to av medlemmene i vennegjengen «Den nye vinen».

LES OGSÅ: Slik blir bisettelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer