Per Fugelli har fått dødsdommen

- Nå kommer siste dans.

KREFTEN ER TILBAKE: Professor Per Fugelli har beriket mange mennesker med sine livsfilosofiske tanker. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Foto: NTB Scanpix
KREFTEN ER TILBAKE: Professor Per Fugelli har beriket mange mennesker med sine livsfilosofiske tanker. Han er også kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I 2009 fikk professor, samfunnsdebattant og forfatter Per Fugelli (72) for første gang beskjed om at han hadde kreft.

De siste seks årene har har sykdommen kommet og gått.

Like før jul mottok Fugelli derimot nyheten om at det nå ikke er noe mer å gjøre.

– Nå kommer siste dans, jeg har fått påvist mange kreftsvulster i begge lungene og jeg har blitt enig med legene at vi gjør ingenting. Ingen cellegift, operasjon eller stråling.

- Jeg skifter målestokk og tenker at nå handler det om å gjøre siste delen av livet mitt så god som mulig sammen med de jeg er glad i, forteller 72-åringen til «God Morgen Norge» på TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

HAR MOTTATT FLERE PRISER: I 2013 ble Per Fugelli tildelt Fritt ord-prisen under en seremoni i Operaen i Oslo.  Foto: NTB scanpix
HAR MOTTATT FLERE PRISER: I 2013 ble Per Fugelli tildelt Fritt ord-prisen under en seremoni i Operaen i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Døden er naturlig

Nå har han laget det han selv kaller en «vidunderlig halvårsplan», og er klar for å gjøre den siste tiden så fin han kan.

– Jeg skal til Jæren og møte våren og trekkfuglene, og til Røst og møte kloke folk. Jeg skal slåss mot Frp og fremmedfiendtlighet. Det er en viktig del av det gode liv for meg. Og så skal jeg til Italia med barnebarna og spise iskrem, smiler han til nettstedet.

I 2012 fortalte Fugelli at han har lært seg å akseptere tanken på at han skal dø.

- Nå går det mot slutten og det er forbannet naturlig. Jeg er ikke i noen særstilling, så hvorfor lage en diger ståhei. Det er naturlig, det er normalt som faen. Det må du lære deg å mestre og tåle så godt du kan, sa han den gang i NRK-programmet «Trygdekontoret».

LES OGSÅ: Egor Filipenko må i fengsel for promillekjøring