- Pensjonisttilværelsen var en skremmende tanke

Anne Marie Ottersen slutter ved Nationaltheatret etter 45 år.

Publisert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Anne Marie Ottersen (69) har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1970. Nå nærmer den anerkjente skuespilleren seg 70 år, og må derfor pensjonere seg.

«Revisoren» av Nikolaj Gogol blir hennes siste oppsetning.  Komedien har premiere førstkommende lørdag. Der spiller Anne Marie borgemesterens frue.

- Det er min siste oppsetning her. For to år siden synes jeg pensjonisttilværelsen var en skremmende tanke. Nå sier jeg bare: Velkommen frihet! Nå får jeg tid til å gjøre de tingene jeg har lyst til å gjøre, forteller Anne Marie til Seoghør.no.

Fredrikssons Fabrikk-skuespilleren er usikker på om hun kommer til å savne scenelivet.

SKRYTER AV ANNE MARIE: Skuespillerkollega Mari Maurstad (til venstre) kaller Anne Marie Ottersen for en ungdom både i sinn og skinn. Til høyre er Mariann Hole. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SKRYTER AV ANNE MARIE: Skuespillerkollega Mari Maurstad (til venstre) kaller Anne Marie Ottersen for en ungdom både i sinn og skinn. Til høyre er Mariann Hole. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Gode venner.
Akkurat nå tror jeg ikke at jeg kommer til å savne å stå på scenen, for nå er vi midt oppe i prøver og har prestasjonsangst, men det kan nok hende at jeg kommer til å savne det litt.  Jeg har tross alt drevet med det siden 1970, sier Anne Marie.


Medskuespiller Mari Maurstad (57) får ikke skrytt nok av 69-åringen.

- Kan vi ikke bare heve aldersgrensen til 80? Hun er en ungdom både i sinn og skinn. Det er ikke slutt. Hun kommer til å få gjesteroller, så vi kommer ikke til å merke så mye. Anne Marie er en fest, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Jeg tenker en del på døden

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer