Penny og Philippa Parnevik fikk nakenbilder spredd på nettet:

Penny Parnevik ble hacket: - Jeg gråt så mye

Hackeren publiserte private nakenbilder av reality-stjernen. Da slo hun og lillesøsteren tilbake.

BLE HACKET: Først ble Penny (t.v) hacket, og deretter ble lillesøsteren Philippa utsatt også. Foto: TV3/Linus Hallsenius og skjermdump fra Instagram
BLE HACKET: Først ble Penny (t.v) hacket, og deretter ble lillesøsteren Philippa utsatt også. Foto: TV3/Linus Hallsenius og skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den svenske realityserien om familien Parnevik har blitt en slager, også på norske TV-skjermer.

Datteren Penny (20) fikk enormt mye oppmerksomhet etter TV3-serien, men ikke alt har vært av det velkomne slaget.

Instagram-, Snapchat- , Facebook- og til og med mailkontoen til den unge realityprofilen ble nemlig nylig hacket, ifølge Aftonbladet.

I podcast-programmet «Pillowtalk», som Penny har med storesøsteren Peg (21), avslørte hun at hackingen skjedde etter at hun klikket på en lenke hun burde latt være i fred.

- Jeg fikk en mail fra det jeg trodde var Instagram. Det stod at jeg skulle verifiseres for å få en sånn blå greie bak navnet mitt.

- Jeg bare, «kult!» Det eneste jeg trengte å gjøre var å logge inn på Instagram, forteller hun i podcasten.

En verifisert konto er en ordning Instagram har som gis til kjente personer og som signaliserer at kontoen er ekte.

LILLESØSTER: Philippa Parnevik. Foto: TV3/Linus Hallsenius
LILLESØSTER: Philippa Parnevik. Foto: TV3/Linus Hallsenius Vis mer

- Vi bestemmer hva vi vil dele

Kort tid etterpå hadde Penny fått en telefonsamtale fra kusinen som fortalte at noen hadde hacket Instagram-kontoen hennes.

Hackeren la først ut et nakenbilde av Penny, og deretter et nakenbilde av lillesøsteren Philippa (18). Da gikk det i svart for storesøster.

- Det var det verste av alt. Da var jeg ganske full på en klubb og begynte å gråte. Jeg gråt så mye. Kødd med meg, det er greit. Jeg kan ta det. Men kødd med lillesøsteren min og stormen kommer, sier Penny i podcasten.

Videre hyllet hun lillesøsteren for å ha jobbet hele natten med å stenge Instagram, Snapchat og Facebook-kontoene hennes, skriver Aftonbladet.

I etterkant la både Penny og Philippa selv ut lettledde bilder av seg selv, der de står i jeans og holder hendene over puppene. Under bildet skriver Penny:

«(...) Jeg ble hacket i går kveld og nå har nesten 200 000 mennesker sett private bilder av meg og lillesøsteren min. Å sitte og se på uten noe som helst kontroll over hva han kom til å poste var forferdelig».

Videre beklaget hun overfor følgerne som fikk upassende meldinger tilsendt og skrev at det hele handler om samtykke.

«(...) Vi bestemmer hva vi vil dele. Vi bestemmer hva vi vil gjøre med kroppene våre. Vi bestemmer hva vi vil gjøre privat. Samtykke er alltid nødvendig, og dets fravær er utilgivelig».

Jentene hadde en siste, klar beskjed til hackeren i podcasten.

- Du valgte feil familie, dude. Du er så kjørt. Det er så kjørt for denne karen. Vi vet så mye om han nå. Så fort vi setter ham der, kommer han til å sitte i fengsel, lenge, sa Peg.

Penny, Philippa og Peg Parnevik er døtre av den profesjonelle golfspilleren Jesper Parnevik. Sammen hadde familien TV-programmet «Parneviks» som inntil nå har fått to seonger.

FAMILIEN PARNEVIK: TV3-serien slo godt an i Norge. Foto: TV3/Linus Hallsenius
FAMILIEN PARNEVIK: TV3-serien slo godt an i Norge. Foto: TV3/Linus Hallsenius Vis mer

Serien, som hadde premiere i 2015, viste familiens hverdagsliv i en villa i Florida, gjerne med flere kjendisgjester på besøk hver uke.

Ville saksøke Google

I august 2014 gikk det sport i å lekke nakenbilder av kjendiser på nett.

Jennifer Lawrence (24), Kate Upton (22), Rihanna (26), Ariana Grande (21), Selena Gomez (22), Amber Heard (28) og Cara Delevingne (22) var blant de mange stjernene som har fått personlige bilder av seg selv spredd på nettet.

Hendelsen fikk navnet «Celebgate».

Stjerneadvokat Marty Singer truet med å gå til sak mot Google, og mente at søkemotoren ikke hadde gjort nok for å få bildene fjernet, og samtidig tjente millioner på å gjøre ofre ut av uskyldige kvinner.

Nettstedet Page Six skrev at Singer krevde nesten 650 millioner kroner fra firmaet.

Singer representerte flere av kvinnene som fikk det vanskelig på grunn av hackingen.

I et brev til Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin kom han med krass kritikk.

«Google har mislykkes med å fjerne bildene, og hjelper samtidig til med å legge til rette for at bildene skal bli værende på nettet. Google tjener millioner på å gjøre disse kvinnene til ofre», het det i brevet.

HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: All Over Press
HACKESKANDALE: Rihanna, Jennifer Lawrence, Kate Upton og Ariana Grande er blant de mange kjendisene som har blitt ofre for hackeskandalen, der private bilder er spredd på nettet. Foto: All Over Press Vis mer

Skuespiller Mary E. Winstead (29) var en av kvinnene som fikk nakenbilder av seg selv delt på nettet. Hun tok et oppgjør med hackerne.

«Til de av dere som ser på bilder jeg tok sammen med ektemannen min for mange år siden privat i vårt eget hjem, håper dere føler dere stolte», skrev hun på Twitter.

«High School Musical»-stjernen Vanessa Hudgens fryktet for sin egen karriere etter at bilder av henne kom på avveie.

Jennifer Lawrence snubler på den røde løperen på vei for å skrive autografer til fansen på X-men-premieren. Vis mer

- Hun ønsker å bli oppfattet som en seriøs skuespiller og nå er hun redd for at dette skal sverte folks inntrykk av henne, og at det vil påvirke produsenter og andre som har innflytelse på karrieren hennes, sa en kilde nær skuespilleren.

To menn tiltalt for «celebgate»

Ifølge BBC stod to menn frem i juli 2016 som ansvarlige for hackingen. Politiet opplyste at de to mennene ikke har noe med hverandre å gjøre, men at de ble avslørt av samme FBI-team.

Den første sa seg skyldig i mars. Den amerikanske mannen sa seg skyldig i å ha hacket seg inn på mailen til stjerner som Jennifer Lawrence og Kate Upton.

Den andre siktede var en mann fra Chicago. Han ble 1. juli 2016 siktet for å ha «fisket» etter informasjon som ga ham ulovlig adgang til over 300 iCloud- og Gmail-kontoer. Dette skal ha foregått fra november i 2013 til august i 2014.

Mange av disse skal ha tilhørt mennesker høyt oppe i underholdningsbransjen i Los Angeles.

Han kan nå vente seg opp til fem år i fengsel.

- Den siktede har ikke bare hacket seg inn på mail-kontoer - han har hacket seg inn i ofrenes privatliv, noe som har ydmyket dem, sa Deirdre Fike ved FBIs Los Angeles kontor i en uttalelse.

LES OGSÅ: Innrømmer å ha lekket nakenbilder av stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer