Victoria Beckhams klesmerke:

Pengeproblemene hoper seg opp

Stjernen sliter med saftig underskudd på sitt eget klesmerke.

KLESDESIGNER: Victoria Beckham har de siste ti årene gjort det godt med sitt eget klesmerke. Likevel skal hun være helt avhengig av ektemannen for å få hjulene til å gå rundt. Foto: NTB Scanpix
KLESDESIGNER: Victoria Beckham har de siste ti årene gjort det godt med sitt eget klesmerke. Likevel skal hun være helt avhengig av ektemannen for å få hjulene til å gå rundt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har Victoria Beckham (44) gjort det stort som designer for sitt eget klesmerke. Hun har prydet moteshow verden rundt, og blitt en favoritt blant verdens stjerner.

Likevel har det tidligere blitt avslørt detaljer fra bak fasaden, om at til tross for rådyre prislapper, er ikke merket noe Beckham tjener seg søkkrik på - rettere sagt, tvert i mot.

I 2016 skrev Daily Mail om at det den gang ble avslørt at den 44 år gamle designeren er avhengig av ektemannen David Beckham for å få hjulene til å gå rundt.

Nå, to år senere, er selskapet heller ikke noe å juble over pengemessig, ifølge The Guardian.

GOD STØTTE: Hele familien har ved flere anledninger vært til stede på Victorias moteshow. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Hele familien har ved flere anledninger vært til stede på Victorias moteshow. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Taper over hundre millioner

Den britiske avisen skriver nemlig at Victorias selskap har tapt hele 10,2 millioner pund det siste året, noe som tilsvarer svimlende 110,5 millioner norske kroner.

Dette er en drastisk økning fra året før, da hun hadde gått i underskudd med 8,2 millioner pund, eller 88,8 millioner norske kroner.

Tross at merket går varmt hos internasjonale stjerner, og salget har økt med 17 prosent det siste året, ser det ut til at Spice Girls-stjernen ikke vil gå i pluss med det første.

Etter et tilsynelatende vanskelig år, har flere bak merket Victoria Beckham Limited uttalt at de dette året har fokusert på fremtidig vekst og suksess, ifølge avisen. De skal også ha fokusert på å bygge et godt team for å ta Beckhams design til nye høyder.

Tidligere i år feiret 44-åringen med brask og bram at klesmerket hennes fylte ti år, men det var ikke selve jubileet som fikk fansens oppmerksomhet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Lykkelig av ektemannens penger

Samtidig lanserte nemlig designeren en chatte-funksjon på sin offisielle Facebook-profil, for å markere tiårsjubileet til klesmerket sitt.

Funksjonen lot fansen stille spørsmål til det som angivelig skulle være Victoria selv, og det var tilsynelatende få som forsto at funksjonen var robotstyrt.

Ifølge News.com.au dukket det opp flere spørsmål rundt Victorias ekteskap med den tidligere fotballspilleren. Et av spørsmålene som ble stilt, var om Victoria ville blitt lykkelig dersom hun valgte å skille seg fra David.

«Veldig», svarte den robotstyrte chat-funksjonen.

Et annet spørsmål som ble stilt under seansen, var om firebarnsmoren er lykkelig i ekteskapet sitt, der chatboten svarte: «Jeg kan ikke fortelle deg mer».

Boten svarte for øvrig også at designeren blir «veldig lykkelig» av ektemannens penger.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Truet av oppløsning

Hva som ligger i svaret er foreløpig ikke kjent, men det er ingen hemmelighet at selv som «Spice Girls»-stjerne, har Victoria kunnet lene seg trygt og godt på ektemannen økonomisk siden de giftet seg i 1999.

- Selvfølgelig er det vanlig for nye firmaer å ikke tjene mye fra første dag. Selskapet hennes overlevde bare takket være millioner av pund fra hennes ektemanns lukrative karriere. Under den suksessfulle fasaden er sannheten at firmaet ville tapt nesten 50 millioner pund i 2014 uten pengene fra David Beckham, skrev Daily Mail i 2016.

Avisen satte også spørsmålstegn ved om firebarnsmoren kunne være stolt av egen innsats, når det var investeringene til ektemannen som holdt det gående.

Samme år ble hun også truet av oppløsning.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MAMMAS FANS: Helt siden barna var små har de vært med på moteshow for å heie på mamma Victoria. Her for fire år siden. Foto: NTB Scanpix
MAMMAS FANS: Helt siden barna var små har de vært med på moteshow for å heie på mamma Victoria. Her for fire år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Om det ikke vises tegn til forandring, vil Victoria Beckham Limited bli fjernet fra registeret og selskapet vil bli oppløst, het det i et brev fra Companies House, som er Storbritannias registermyndighet for selskaper.

Grunnen var den gang at at selskapet for tredje år på rad ikke hadde sendt inn regnskapene sine. Informasjonen fra Companies House vedrørte ikke bare moteimperiet, men også forelderselskapet Beckham Brand Holdings.

OPPRØRT: Victoria Beckham fikk Olsen-tvillingene til å storme vekk i sinne under CFDA Fashion Awards i 2015. Les hele saken her: https://www.seher.no/kjendis/victoria-beckham-fikk-olsen-sostrene-til-a-storme-vekk-i-sinne/64146789 Vis mer

Helt siden stjerneparet giftet seg for snart 20 år siden, har de vært et av verdens mest omtalte og ettertraktede ektepar.

På godt og vondt er det mange som gjerne vil ha en bit av ekteparet, og flere ganger har de måtte forsvare seg mot rykter fra sladderpressen og sosiale medier. I dag virker det tilsynelatende som at paret er mer lykkelige enn noen sinne, og stiller opp for hverandre på det meste.

LES OGSÅ: Røper pikante detaljer fra TV-innspilling