HEMMELIG FAMILIE: Egil Monn-Iversen fikk to barn med en annen kvinne. I den uautoriserte biografien "Gudfaren - Egil Monn-Iversen og spillet i kulissene" navngis barna for første gang. Foto: Scanpix
HEMMELIG FAMILIE: Egil Monn-Iversen fikk to barn med en annen kvinne. I den uautoriserte biografien "Gudfaren - Egil Monn-Iversen og spillet i kulissene" navngis barna for første gang. Foto: ScanpixVis mer

Pendlet mellom to familier

NRK-legenden Egil Monn-Iversen fikk to barn med en annen kvinne. Nå navngis barna.

SEHER.NO: Egil Monn-Iversen (80) fikk to barn utenfor ekteskap og pendlet i en årrekke mellom to familier. Det kommer frem i den uautoriserte biografien "Gudfaren - Egil Monn-Iversen og spillet i kulissene" om den kjente komponisten, pianisten og TV-profilen.

Nå reagerer familien på at hittil ukjente deler av Monn-Iversens privatliv blir omtalt i boken, som slippes mandag.

- Vi blir jo ofre her, både familien min og resten av familien. Min mor orker ikke å lese boken, det blir for nært. Når en bok omtaler andres liv bør det være etiske regler for hva som kan trykkes, sier datteren Bitte Monn-Iversen til VG.

I Sverre Gunnar Hagas biografi kommer det blant annet frem at Egil Monn Iversen, som er gift med skuespillerinnen Sølvi Wang, fikk to barn i løpet av ti år med en annen kvinne. Disse navngis nå for første gang i boken.

Egil Monn-Iversen blir egnet som en av de viktigste og mest innflytelsesrike innen sitt felt i Norge, og har hatt mange roller innen musikk, film, opera, TV, revy og teater. Han var blant annet konsulent i NRKs underholdningsavdeling i 30 år, og blir omtalt som Gudfaren i kultur-Norge.

Han får dessuten æren for å ha oppdaget Wenche Myhre da hun var 13 år gammel og har arrangert og komponert musikk på flere hundre plateinnspillinger.

- Det virker som det er viktig med private detaljer for å få oppmerksomhet rundt boken, sier datteren ifølge VG. Hun legger skylden på forlaget, men Gyldendal står på sitt.

- Det har vært nødvendig å ta med de private detaljene for å fremstille helheten i Monn-Iversens liv. Hun har fått sjansen til å komme med sin versjon, men takket nei, forteller redaksjonssjef Jan Swensson i Gyldendal.

LES OGSÅ: Festet en uke i strekk da kona ble syk

Har du tips om NRK-kjendisene? Tips oss på seher@seher.no