Helen McCrory:

«Peaky Blinders»-stjerne er død

Skuespilleren ble bare 52 år gammel.

GIKK BORT: Familien er i sorg etter skuespiller Helen McCrorys bortgang. Her er hun avbildet sammen med mannen Damian Lewis, som bekrefter nyheten fredag. Foto: Joel C. Ryan / AP
GIKK BORT: Familien er i sorg etter skuespiller Helen McCrorys bortgang. Her er hun avbildet sammen med mannen Damian Lewis, som bekrefter nyheten fredag. Foto: Joel C. Ryan / AP Vis mer
Publisert

Den prisvinnende skuespilleren Helen McCrory, kjent fra blant annet «Peaky Blinders» og «Harry Potter», er død. Hun ble bare 52 år gammel.

McCrory måtte til slutt gi tapt for kreftsykdommen. Det melder Sky News.

Ifølge nettstedet er det mannen hennes, Damian Lewis, som hun har vært gift med siden 2007 som bekrefter den triste nyheten fredag.

«Det er med knust hjerte at jeg forteller at etter en heroisk kamp mot kreften, så har den vakre og mektige Helen McCrory på stille og fredelig vis sovnet inn i sitt eget hjem, omgitt av kjærlighet fra venner og familie», skriver Lewis i et innlegg på Twitter.

Han fortsetter:

«Hun døde akkurat som hun levde. Uten frykt. Herregud, vi elsker henne, og vi vet hvor heldige vi har vært for å få ha henne i livene våre. Hun var en flamme i hverdagen».

Den avdøde skuespilleren ble født i Paddington i London, og var den eldste av tre tre barn.

I tillegg til mannen, etterlater McCrory seg to barn. Datteren Manon ble født i 2006, mens sønnen Gulliver kom i 2007.

I tillegg til «Harry Potter» og «Peaky Blinders» har Helen McCrory blant annet spilt i «James Bond»-filmen «Skyfall».

VANT: I natt vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward takket tårevåt på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

I «Peaky Blinders» hadde hun rollen som Polly Gray, mens hun spilte Narcissa Malfoy i «Harry Potter»-filmene. Kreftsykdommen har hun holdt skjult for offentligheten.

LES OGSÅ: Emmy-vinner funnet død under søppel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer