Helle Nordby:

- Påvirker sexlivet mitt veldig negativt

Helle Nordby åpner opp om hvordan plastisk kirurgi har påvirket henne.

BRYSTOPERASJON: Helle Nordby forstørret brystene da hun var 20 år. Foto: Privat
BRYSTOPERASJON: Helle Nordby forstørret brystene da hun var 20 år. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helle Nordby (27), kjent fra podkasten «Chit Chat med Helle» åpner i en ny TikTok-video opp om sin erfaring med plastisk kirurgi. Hun forteller at hun som 16-åring gikk hun gjennom en stor livsstilsendring og gikk ned rundt 17 kilo innen hun fylte 18 år.

Som 20-åring oppsøkte hun en kirurg på Aleris Frogner - hun ønsket å operere brystene.

Nå ønsker Nordby å informere andre om hva hun gikk gjennom, da hun opplevde operasjonen ganske mye kjipere enn det hun trodde det skulle være i forkant.

NY: Tidligere i år ble det kjent at den amerikanske modellen Chrissy Teigen skulle fjerne silikonbrystene sine. Nå viser hun frem resultatet. Vis mer

- En enkel operasjon

- Jeg gjorde ikke nok research på egen hånd og trodde informasjonen jeg fikk av kirurgen var tilstrekkelig. Det var kanskje naivt og dumt av meg å tenke, forteller Nordby overfor Se og Hør.

Da hun kom inn til konsultasjon var planen å bare stille noen spørsmål, da hun ikke hadde noen rundt seg som hadde gjort en brystforstørring tidligere. Fra konsultasjonen tok det bare tre dager før hun hadde større bryster.

Podkast-programlederen gikk inn i det med tro om at hun bare trengte et par dager borte fra jobb og måtte avstå fra trening i seks uker, samt ikke kunne løfte noe i starten.

- Det var ikke noe annet ved det. Det var en veldig enkel operasjon og mange som gjør det, fikk jeg beskjed om.

«NAKED ATTRACTION SVERIGE»: Spørsmålet til Sandra ble stoppet av produksjonen. Video: Discovery+ Vis mer

Mistet følelsen i puppene

Det hun imidlertid ikke fikk beskjed om var at under en brystoperasjon så er det en risiko for at man mister følelsen i puppene.

«Nummenhet, nedsatt følelse i deler av brystet eller i brystvortene er ikke helt uvanlig etter operasjonen. Hos de fleste vil følelsen komme tilbake etter et års tid, men noen kan få områder med nedsatt følelse permanent», skriver Klinikk Trondheim på sine hjemmesider.

- Jeg mistet alle følelsene i høyre bryst fra brystvorten og ned, og mye ellers i selve brystene.

I TV 2 Sumo-serien «Sophie Elises verden» får man bli med Sophie Elise når hun opererer rumpa si i Los Angeles. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

Går utover sexlivet

Dette var en risiko hun ikke ante kom med en slik operasjon, forklarer hun til Se og Hør.

- Det har påvirket sexlivet mitt veldig negativt. For min del så er det å ha sensitivitet i brystene forbundet med seksuelle følelser og forspill før sex, men den biten har blitt borte for min del. Han kan jo fortsatt nyte det, men det er ingen stimuli for min del hvis jeg kan si det på den måten. Det suger rett og slett, og det tror jeg mange kvinner forstår.

Podkast-programlederen innrømmer at det sikkert var dumt av henne å ikke spørre om det, men om hun hadde visst hvor mye det skulle gå utover sexlivet hennes, så hadde hun kanskje ikke gått gjennom med operasjonen.

- Jeg spurte om jeg kunne amme etterpå og det sa han (kirurgen, red.anm.) «vet ikke» til, så jeg hadde sikkert fått det samme svaret om jeg spurte om følsomheten.

RAAD: En åpenhjertig Isabel Raad har byttet side i debatten om plastisk kirurgi. Video: Celina Morken Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Gro Bogen Nilsen, kommunikasjonsdirektør ved Aleris Frogner. I og med at Nordby ikke har fritatt klinikken fra taushetsplikten ønsker de ikke å uttale seg om saken - ei heller om en slik operasjon på generelt nivå.

- Ettersom pasienten ikke har fritatt oss fra taushetsplikten, synes vi ikke det blir riktig å gi generelle svar da de kan tolkes som kommentar til saken, sier Nilsen, og presiserer videre:

- Alle eier sine egne helseopplysninger; vi vil nødig gjøre noe som kan oppfattes å ikke være forenlig med hennes ønske.

RAAD: Toppblogger og influenser Isabel Raad opererte seg på det samme sykehus i Tyrkia som Sophie Elise. I Debatten på NRK innrømmet hun at hun var bekymret for implantatene hun fikk. Video: NRK Vis mer

Ønsket mer informasjon

I tillegg til nedsatt følelse i brystene reagerte også 27-åringen på en langt verre nedetid og sterkere smerter enn hun hadde forespeilet seg.

- Jeg kunne ikke sove på brystet på mange måneder og det var veldig vondt og ømt. Jeg kunne heller ikke ta en armheving på over halvannet år, og ikke jogge normalt på seks måneder.

Nordby sier at hun ikke forsto hvor alvorlig et slikt inngrep er og at hun hadde ønsket mer informasjon fra kirurgen.

27-åringen forteller at etter hun delte TikTok-videoen har hun fått mange meldinger fra folk som har opplevd det samme.

TREKKER SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen. Nå trekker de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer

- Mange ante ikke at dette var noe som skjedde og ble ikke informert om at det var en risiko, sier hun, og legger videre til:

- Dette som jeg opplevde er ikke unormalt, så hvis du vurderer å operere brystene - ha dette i bakhodet. Kanskje det bare er det at jeg har blitt eldre, men jeg hadde nok ikke tatt den operasjonen i dag. Det finnes bedre måter å gjøre det på, eller bare leve med brystene sine slik de er, oppfordrer hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: - Jeg føler sinne og sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer