Pave Frans:

Paven med ny blemme

Pave Frans skal ha klønet det til nok en gang på Instagram.

BOMMERT: Pave Frans skal ha gitt nok et likerklikk til en Instagram-modell i julehelgen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
BOMMERT: Pave Frans skal ha gitt nok et likerklikk til en Instagram-modell i julehelgen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pave Frans (84) lever i sølibat, men det hemmer han kanskje ikke fra å etterlate hjerter på Instagram-bilder av bikinimodeller.

I november vekket det stor forbauselse da den katolske kirkes overhode - eller den offisielle Instagram-kontoen hans - ga et likerklikk til et lettkledd bilde av den brasilianske modellen Natalie Garibotto (27).

«I det minste kommer jeg til himmelen», spøkte Garibotto på Twitter i etterkant.

Vatikanet var imidlertid raskt på banen, og uttalte seg til The Guardian:

- Vi kan slå fast at likerklikket ikke kom fra «Den hellige stol», og vi har henvendt oss til Instagram for en forklaring.

FLAUSE: Kjempeflause for pave Frans. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Ny blemme

Nå later det til at paven har klønet det til igjen. I julehelgen skal 84-åringen ha gitt tommel opp til en nakenmodell som kaller seg «Margot Foxx» på Instagram. Det melder blant andre Expressen og Fox News.

På Twitter har Foxx nemlig delt en skjermdump av pavens likerklikk til et bilde av seg selv iført en sort, trang badedrakt som overlater lite til fantasien.

«Paven likte bildet mitt. Det betyr at jeg kommer til himmelen», kommenterer modellen på Twitter.

Det er imidlertid vanskelig å verifisere om skjermdumpen og pavens likerklikk er ekte. Vatikanet har foreløpig ikke kommentert blunderen.

FLAUSE: Pave Frans har belønnet nok en Instagram-modell med et likerklikk. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
FLAUSE: Pave Frans har belønnet nok en Instagram-modell med et likerklikk. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Vis mer

Liberal pave

Pave Frans er kjent for å være liberal til hans yrke å være. I oktober sa han ja til borgerlig partnerskap for homofile.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

Selv lever han i sølibat, noe også katolske prester gjør. Han har likevel tatt til orde om å lempe på kravet om å avstå fra sex på grunn av prestemangel.

84-åringen fikk imidlertid kritikk i fjor for sin abortmotstand, og å sammenligne abort med leiemord. Den sterke uttalelsen sto i kontrast til de ellers liberale uttalelsene til paven.

LES OGSÅ: Slik reagerer barna på morens nakenhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer