SKAMMER SEG: Anna Anka skammer seg over at svensker ikke må jobbe og kommer altfor lette til det. Men mer hun selv har jobbet steinhardt for sin livsstil som styrtrik Hollywoodfrue.  Foto: Scanpix
SKAMMER SEG: Anna Anka skammer seg over at svensker ikke må jobbe og kommer altfor lette til det. Men mer hun selv har jobbet steinhardt for sin livsstil som styrtrik Hollywoodfrue. Foto: ScanpixVis mer

- Paul har aldri byttet bleier

Og Anna Anka skammer seg nå over å være svensk.

SEHER.NO: Anna Anka (38) har ring til 5,5 millioner kroner, barnevakt til 11.000 kroner i måneden, og er blitt omtalt så mye i Skandinavia de siste tre ukene at hun har begynt å omtale seg selv i tredje person – fordi hun har blitt en merkevare.

Fra å være en anonym Hollywoodfrue fra Sverige, er livet snudd på hodet for Anna Anka, som kom på alles lepper etter kommentarer som at "Svenske pappaer er tragiske med sine bleieskifter.”

- Det er helt sjukt. Vi var på Guccibutikken og alle skrek: "Anna Anka, Anna Anka!" Seinere var vi ute og festet og det var ikke en eneste person som ikke visste hvem Anna Anka var. Man blir helt sjokkert! Anna Anka er stor nå, sier Anna Anka til Aftonbladet – om seg selv.

Selv hadde hun aldri trodd hun skulle bli så mye oppstyr med hennes Stockholmsbesøk.

- Nei, det var et sjokk. Jeg visste ikke at det skulle bli så stort. Det handler bare om at jeg har talent og det talentet har kommet fram, sier Anka.

Og hvis du blir provosert over at Anna Anka mener hun har et talent, så er du helt klart inne på noe.

- Å provosere. Ingen provoserer like mye som Anna Anka, sier hun om sitt udiskutable talent.

At hun omtaler seg slev i tredje person forklarer hun slik:

- Anna Anka har jo blitt en merkevare og det jo den man får bruke. Anne kjenner meg som Anna Anka, sier hun.

Men om du tror hun angrer uttalelsene om patetiske svenske småbarnsfedre, må du tro om igjen. Når den svenske journalisten spør om han er patetisk, som gladelig skifter bleier på sin datter, svarer Anka:

- Alle trenger jo ikke være det. Men si at du tjener tre millioner i året og din kjæreste jobber på ICA. Og så begynner hun å mase om at du skal bytte bleier på barnet, hadde du hatt lyst til det?

- Jeg håper jo det, sier Aftonbladets journalist.

- Paul hadde aldri byttet bleier på våre barn. Han er målbevisst og vil gjøre karriere, svarer Anka.

- Og du er også "målbevisst og vil gjøre karriere"?

- Det er derfor jeg har nannyer, sier Anna Anka og ler.

Paret har to barn Eli og Ethan, på sju og tre år.

I løpet av intervjuet rekker hun også å møte seg selv kraftig i døra, når hun uttaler seg om svensk bidragspolitikk.

- Jeg skammer meg over Sverige. Det er kjent i hele verden at vi har masse bidrag. Kom til Sverige så blir du tatt hånd om. Folk kommer til meg og sier: "Er du fra Sverige? Wow, jeg har hørt at der behøver man ikke arbeide, for der tar staten hånd om deg". Jeg skammer meg! Det er så mange som er botskjemte. Alle vil bare ha og ha og ha. "Jeg vil ha Gucci, jeg vil ha Ferrari!".

- Men de vil ikke jobbe for det. Jeg har jobbet hardt for min livsstil, påstår Anna Anka, som nylig kvittet seg med sitt svenske statsborgerskap.

Og hun står på sitt når hun ble konfrontert med at det har hun vel streng tatt ikke.

- Det har jeg det så, jeg har jobbet 24 timer i døgnet i mange, mange år. Jeg har ikke sklidd inn i min livsstil på ett bananskal, sier kona til mannen bak teksten til Frank Sinatra-klassikeren "My way".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Anka slutter som svenske