Melina Johnsen:

Påtalemyndigheten ber om 100 dagers fengsel

Realityprofilen har tidligere erkjent straffskyld for en rekke forhold.

MÅ I RETTEN: Neste uke skal Melina Johnsen i retten. Påtalemyndigheten foreslår en straff på 100 dagers ubetinget fengsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
MÅ I RETTEN: Neste uke skal Melina Johnsen i retten. Påtalemyndigheten foreslår en straff på 100 dagers ubetinget fengsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag neste uke skal realityprofil Melina Johnsen (25), kjent fra «Ex on the Beach» og «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», møte i Oslo tingrett etter å ha erkjent straffskyld for flere forhold som fant sted i fjor.

Overfor VG opplyser Johnsens forsvarer, Cecilie Nakstad, at påtalemyndigheten foreslår en straff på 100 dagers ubetinget fengsel.

Videre forklarer Nakstad at hun i retten kommer til å komme med sine synspunkter til påtalemyndighetens forslag.

Straffesaken skal finne sted i Oslo tingrett, og vil avvikles som en tilståelsessak. Det er derfor ikke tatt ut en tiltale. At saken føres som en tilståelsessak medfører at realityprofilen skal få strafferabatt.

- Hvor mye strafferabatt man får varierer fra sak til sak. Normalt vil det være mellom ti og tretti prosent, sier Nakstad til avisen.

Cecilie Nakstad og politiadvokat i saken, Joachim Paulsen, har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

REAGERER: Det blir drama i «Ex on the Beach» når Daniel hooker med Melina foran eksforloveden, Ariel. Vis mer

Lei seg

Forholdene Johnsen er siktet for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natta sparket hun en mann i skrittet på et gatekjøkken i Oslo.

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time senere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av rusmidler.

- Saken går som en tilståelsessak. Hun erkjenner straffskyld etter siktelsen. Hun er lei seg for det som skjedde, og er klar over at hun vil få en straff for det, har Johnsens forsvarer tidligere uttalt til Se og Hør.

Overfor VG har operasjonsleder Tore Solberg tidligere uttalt seg generelt om hendelsen som utspant seg augustnatta. Der kom det fram at politiet gjorde tegn til at bilen skulle stoppe, men at dette ikke skjedde.

Politiet skal deretter ha startet en forfølgelse av bilen, men mistet den ved Majorstuen.

Unnlot å stoppe bilen

TILBAKE: Melina Johnsen er med på den tredje sesongen av «Ex on the beach». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Forfølgelsen ble stanset, da politiet ikke ønsket at sjåføren skulle kjøre i høyere fart eller bli stresset av at politiet lå bak.

- Det skjedde ingen materiell skade underveis, men kjøringen var såpass graverende og farlig at vi slapp bilen og lot den kjøre av gårde. Det var ikke forsvarlig å følge den, uttalte Solberg til VG.

Det var først to timer senere at politiet fikk kontroll på både bilen, realityprofilen og eieren av bilen. Solberg forklarte videre at da politiet påtraff realityprofilen, blåste hun over lovlige verdier av alkohol.

Som følge av hendelsen havnet realityprofilen i arresten.

Ifølge avisen ble realityprofilen anmeldt for å ha nektet å stoppe for trafikkontroll, kjøring uten gyldig førerkort, uaktsom kjøring og kjøring i ruspåvirket tilstand.

ACTION: Det blir full fyr mellom Sindre og Melina i «Ex on the beach» når førstnevnte forsnakker seg. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Straffesaken finner sted i Oslo tingrett 2. mars, og vil avvikles som en tilståelsessak. Det er derfor ikke tatt ut en tiltale.

LES OGSÅ: Ut mot mobbing

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer