Påskeplaner i vasken: - Forferdelig trist

I likhet med oss andre må også kjendisene se langt etter opprinnelige planer i påska.

ENDRINGER: Kjendiser som Mia Gundersen, Noman Mubashir og Silje Sandmæl får alle en spesiell påskefeiring i år, men det setter ikke en stopper for kreativiteten. Foto: NTB scanpix, Espen Solli / Tore Skaar / Se og Hør
ENDRINGER: Kjendiser som Mia Gundersen, Noman Mubashir og Silje Sandmæl får alle en spesiell påskefeiring i år, men det setter ikke en stopper for kreativiteten. Foto: NTB scanpix, Espen Solli / Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det klart at det mye omtalte «hytteforbudet» oppheves 20. april. Trolig til stor glede for hytteeiere over hele landet, selv om mange nok hadde håpet å tilbringe påskedagene et annet sted enn hjemme.

Slik blir det altså ikke, og opprinnelige påskeplaner må for mange vike for viktige smittetiltak.

Kjendisene er naturligvis intet unntak - og mange har sett seg nødt til å bytte ut afterski, Kvikk Lunsj og fjell-luft med påskefeiring i eget hjem.

- Forferdelig trist

For artist og selverklært afterski-dronning Carina Dahl (34) blir dette hennes første bypåske noensinne, ifølge henne selv. I år skulle hun ha vært både i Hemsedal, Oppdal og Trysil - for å opptre og å stå på ski.

- Det er helt forferdelig trist at man ikke får kommet seg på fjellet - jeg må innrømme det. Dette blir min første bypåske «ever», sier hun til Se og Hør og fortsetter:

BYPÅSKE: Dahl skulle gjerne vært på fjellet i år også. Her er 34-åringen da hun lanserte låta «Få mæ hjem» tidligere i år - i ekte afterski-ånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BYPÅSKE: Dahl skulle gjerne vært på fjellet i år også. Her er 34-åringen da hun lanserte låta «Få mæ hjem» tidligere i år - i ekte afterski-ånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Påske for meg er fjell, ullundertøy og noe godt i glasset. Det blir en førstegangsopplevelse å være i byen i påska. Jeg vil nok prøve å være i marka og få stått på ski uansett.

Tiltakene som er iverksatt for å hindre coronasmitte rammer også kulturlivet - der eksempelvis konserter og andre arrangementer er avlyst eller utsatt. Artist Vidar Villa (30) har i likhet med Dahl også pleid å spille konserter på de populære skianleggene i påska. I år blir det påskefeiring hjemme i sofaen.

- Påske for meg er når det er fint vær, og du sitter i bakken, og når du er på vei til afterski. Bare være med mye gode venner, sier Villa.

Avlyste drømmetur

Flere kjendiser har også avlyst etterlengtede utenlandsreiser i påska grunnet coronaviruset, blant dem NRK-profilen Noman Mubashir (45). Han og familien skulle opprinnelig ha besøkt barnas surrogatmor i USA.

- Vi hadde planlagt å dra til New York, Miami og Texas. Dette var en kjempetur som vi hadde gledet oss til, sier han til Se og Hør, og legger til:

ENDRET PLANENE: NRK-profil Noman Mubashir og kjæresten Frode skulle tilbrakt påska i USA med barna, men avlyste planene grunnet coronaviruset. Foto: Epsen Solli / Se og Hør
ENDRET PLANENE: NRK-profil Noman Mubashir og kjæresten Frode skulle tilbrakt påska i USA med barna, men avlyste planene grunnet coronaviruset. Foto: Epsen Solli / Se og Hør Vis mer

- Ofte reiser vi utenlands i påska. Vi har vært mye i USA fordi barna er født der. I år skulle vi besøke hun som har født barna i USA, og det hadde vi gledet oss til, for vi var ikke der i fjor. Ellers har vi pleid å være i Spania, hvor vi har et hus.

Nå blir det heller bypåske med aktiviteter og utflukter av ymse slag. «Beat for Beat»-programleder Atle Pettersen (30) skulle også ha reist utenlands i år, men reisen til Tokyo måtte avlyses.

BYPÅSKE: Atle Pettersen og kona Cathrine Eide skal nyte noen late påskedager. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
BYPÅSKE: Atle Pettersen og kona Cathrine Eide skal nyte noen late påskedager. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Siden Pettersen er frilanser, har han ofte hatt spillejobber i påska opp gjennom åra. I år skal han og kjæresten dermed nyte noen etterlengtede fridager.

- Vi pleier jo å jobbe mye, så når vi først har fri, så liker vi å ikke gjøre så mye. Da går det mye i god mat, spise smågodt og se på TV-serier. Men, det kan godt hende at vi må finne på noe annet denne påska. For nå har vi allerede laget mye god mat, spist smågodt og sett på TV-serier i noen uker, sier Pettersen til Se og Hør.

Påskefestival i hagen

Selv om de fleste tar seg fri i påska, finnes det også de som velger å jobbe. NRK-paret Tuva Fellman (32) og Ronny Brede Aase (33) har de siste ukene hatt suksess med podkasten «I karantene med Ronny og Tuva», og i påskedagene skal de arrangere livesending av podkasten - i deres egen hage.

- Vi skal ha sendinger skjærtorsdag, langfredag og påskeaften hjemmefra. Det blir påske i eget hus, med en slags påskefestival i hagen, sier Aase til Se og Hør.

LAGER RADIO: NRK-paret Tuva Fellman og Ronny Brede Aase skal bruke påska til å lage radiofestival - i sin egen hage. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
LAGER RADIO: NRK-paret Tuva Fellman og Ronny Brede Aase skal bruke påska til å lage radiofestival - i sin egen hage. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Det blir radiosending på dagen, og rødvin og god mat på kvelden. Vi har vært utenlands i påska de siste to åra, og gjerne dratt langt av gårde i påskeferien, så det blir litt annerledes i år, legger han til.

PÅSKEHILSEN: Kongeparets hilsen fra Kongsseteren i Oslo, der Kongen og Dronningen skal tilbringe årets påske. Video: Kongehuset Vis mer

Påske betyr også tradisjoner, og for mange står påskeeggjakt, eggemaling og sløve morgener på lista. En av dem som holder fast ved tradisjonene, er «Luksusfellen»-profilen Silje Sandmæl (41), som pleier å feire påska på hytta på Trysil.

TRADISJONER: Både Silje Sandmæl og Erlend Elias er opptatt av tradisjoner i påska. Førstnevnte pleier å dra til familien i Nord-Norge, men det uteblir i år. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TRADISJONER: Både Silje Sandmæl og Erlend Elias er opptatt av tradisjoner i påska. Førstnevnte pleier å dra til familien i Nord-Norge, men det uteblir i år. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Vi har mange tradisjoner. I påska jakter vi etter påskeegg. Også har vi påskeleker, men det blir med langt færre mennesker enn vi pleier, sier 41-åringen.

Påsketradisjonene er også viktige for influenser og TV-profil Martine Lunde (24), som i år skal tilbringe påska med familien, men uten kjæresten Aleksander Sæterstøl (24). Det er også én helt spesiell tradisjon familien tviholder på - hvert eneste år.

- Pappa synes det er veldig spennende å gjemme påskeegg slik at vi skal lete etter dem. Det kommer han sikkert til å fortsette med frem til jeg er 40 år, sier hun til Se og Hør.

- Kjeder meg i påska

En som derimot ikke er særlig tradisjonsbundet, er Lene Alexandra Øien (38). Hun skulle vært i Spania i påska, men nå skal hun i stedet tilbringe tid i naturen, brenne bål og gå turer.

- Påske er en herlig tid hvor jeg liker å finne roen med dem jeg er glad i. Jeg liker å overraske med påskeegg, og spise påskelår med deilig tilbehør på påskeaften, sier hun til Se og Hør.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Realitydeltaker og «Charterfeber»-profil Aurora Gude (27) er heller ikke særlig opptatt av tradisjoner, og avslører til og med at hun rett og slett ikke liker påska.

- Jeg er av den typen som ikke liker påske. Jeg bare synes det er veldig spesielt. Folk pynter med gule ting, og så er det den hyttekulturen. Jeg har ikke vokst opp med de tradisjonene. Jeg blir alltid oppgitt over at ting stenger og blir utilgjengelig. Jeg kjeder meg alltid i påska, sier 27-åringen til Se og Hør.

DROPPER FJELLET: Mia Gundersen skal feire påska med en god venninne. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
DROPPER FJELLET: Mia Gundersen skal feire påska med en god venninne. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

For TV-profilen Mia Gundersen (58) står imidlertid rødvin, påskelam og lange gåturer på planen i påska, som hun skal tilbringe hos ei venninne i Skien. Likevel kjenner hun på savnet etter ski og frisk fjelluft.

- Jeg har vært mye på Geilo opp gjennom tiden. Men jeg kjenner på savnet nå som jeg ikke kan dra dit. Savner samværet og den friske luften. Jeg hadde bypåske med den samme venninna mi i fjor, men vi hadde det kjempekoselig. Det var en av de første bypåskene mine. Og det var veldig hyggelig, sier hun.

LES OGSÅ: Slik «bekrefter» de forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer