- Partneren kan fort føle seg i andre rekke

En rekke av John Arne Riises landslagskolleger har lidd samme skjebne på ekteskapsfronten.

FLERE SKILSMISSER: Kjetil Rekdal (t.v. bakerst) Steffen Iversen, Erik Hoftun, John Arne Riise, Henning Berg (nr. to fra høyre bakerst) og Erik Mylkland (første rad) har alle vært igjennom skilsmisser som sin tidligere landslagskamerat John Arne Riise ( Foto: SCANPIX
FLERE SKILSMISSER: Kjetil Rekdal (t.v. bakerst) Steffen Iversen, Erik Hoftun, John Arne Riise, Henning Berg (nr. to fra høyre bakerst) og Erik Mylkland (første rad) har alle vært igjennom skilsmisser som sin tidligere landslagskamerat John Arne Riise ( Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Torsdag ble det kjent at fotballstjernen John Arne Riise skal skilles fra kona Maria Elvegård, to år etter at de giftet seg.

«Partene vil avslutte ekteskapet med omtanke, og har barnas beste som førsteprioritet», skrev Riises talsmann Jan Kvalheim i en pressemelding, etter at bruddet ble kjent.

Riise - som for tiden spiller i den engelske Premier League-klubben Fulham - har tidligere vært gift med Guri Havnevik, i drøyt ett år fra 2003 til 2004.

Men -åringen fra Ålesund er ikke den eneste norske landslagsspilleren som har hatt problemer med å kombinere karrieren som profesjonell fotballspiller med ekteskap.

Den tidligere landslagskeeperen - og nå fotballekspert i TV 2- Erik Thorstvedt har tidligere sagt til Se og Hør at fotballivet som proff i Tottenham Hotspur var den utløsende årsaken til at hans første ekteskap røk.

Thorstvedt var gift med Tove Lauvårvåg fra 1985 til 1997.

- Det er ikke noen hemmelighet at man blir preget av livet man lever som proffspiller. Tove fikk lide for det under Englandsoppholdet, men det er ikke sånn man innser før man har lagt fotballen på hylla og fått noen flere år på baken, sier Thorstvedt.

Andre fotballstjerner fra det norske landslaget som Riise kan utveksle skilsmisse-erfaringer med, er Erik «Myggen» Mykland, Henning Berg, Kjetil Rekdal og Lars Bohinen.

Professor i sexologi ved Universitetet i Agder, Esben Esther Pirelli Benestad, tror en av grunnene til at fotballproffer - i likhet med andre som lever et liv med mye reising borte fra familien - kan oppleve samlivsproblemer er at man ikke er flinke nok til å bruke tid sammen.

- Når kjærligheten forsvinner er det som regel på mangel av næring. Dersom den ene partneren føler at han eller hun kommer i andre eller tredje rekke, er det viktig at man er nøye på å legge planer sammen. Man må gi den andre forståelse av å være den viktigste for en.

- Et godt råd er å sette av tid noe spesielt hver tredje måned, som man kan se fram til og huske etterpå med glede. Det burde alle gjøre, uansett om de er fotballproffer eller ikke, sier Esben Esther Pirelli Benestad til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Signerte skilsmissen med et smilefjes

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer