Kim Kardashian:

Paris-siktet gir ut bok om ranet

Yunice Abbas skal være en av fem som sto bak det brutale ranet av Kim Kardashian i 2016. Nå kommer han med innrømmelsen i bokformat.

RANSBOK: Ranet av Kim Kardashian er nå blitt bok. Foto: Splash News / NTB
RANSBOK: Ranet av Kim Kardashian er nå blitt bok. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Det er over fire år siden Kim Kardashian (40) ble bundet fast i hotellrommet hun bodde i, under besøket til Paris. Fem bevæpnede ranere brøt seg inn og tok på brutalt vis eierskap til verdier for rundt 90 millioner kroner.

Kardashian har fortalt at hun fikk rettet en pistol mot seg, før ranerne tapet igjen både munnen og øynene hennes. Venninnen og stylisten Simone Harouche skal ha gjemt seg på et baderom i underetasjen.

Det brutale ranet har blitt omtalt en rekke ganger siden det fant sted i 2016. Realitystjernen har også flere ganger uttalt seg om det.

«Jeg bandt Kim Kardashian»

Til tross for at hendelsen ligger flere år tilbake i tid, er ingen foreløpig dømt. Fem personer skal ha stått bak selve ranet, men rettssaken har foreløpig latt vente på seg.

Derfor vekker det nå oppsikt at en av de fem gir ut bok om ranet - som han innrømmer at han var med på. Yunice Abbas har døpt boka «Jeg bandt Kim Kardashian», og den er ventet i hyllene 4. februar.

PARIS-EPISODEN: I 2016 ble Kim Kardashian Wests verden snudd på hodet etter at hun ble ranet i leiligheten sin i Paris. Nå åpner hun opp om hva som skjedde. Video: Netflix Vis mer

Her gjør han blant annet narr av Kardashian og vennen og forsøket deres på å redde seg ut av situasjonen.

«Våre to skjønnheter forsøkte hardnakket å ringe 911, nødnummeret i USA. Ikke veldig effektivt når du er i Paris», står det i boka ifølge det franske magasinet Closer.

BLE RANET: Kim Kardashian West ble ranet på hotellrommet sitt i Paris for litt over fire år siden. Her er hun avbildet i januar i år. Foto: JASA, SHAM / NTB
BLE RANET: Kim Kardashian West ble ranet på hotellrommet sitt i Paris for litt over fire år siden. Her er hun avbildet i januar i år. Foto: JASA, SHAM / NTB Vis mer

Videre hevder han at 40-åringen var forsonende da hun oppdaget at ranerne ikke var ute etter å ta livet av henne. Abbas forteller også i boka om hvordan de fem forberedte seg på ranet, og avslører at de brukte eldre mennesker til å undersøke stedet.

«Hva er vel mer betryggende enn eldre folk, som er like fredelige som de er anonyme, for å innhente så mye informasjon som mulig fra stedet», står det ifølge nettstedet.

Telefonsjokk

Den siktede omtaler også en telefonoppringning som skal ha funnet sted etter at ranerne var kommet ut av hotellet. Han hevder at han tok mobiltelefonen til Kardashian, og denne begynte å ringe kort tid etter at han og de andre ranerne forlot åstedet.

BRØT KONTAKTEN: De tidligere bestevenninnene Kim Kardashian West og Larsa Pippen sluttet plutselig å følge hverandre på sosiale medier. Nå forteller Pippen hvorfor. Video: Hollywood Raw Vis mer

På displayet skal angivelig navnet «Tracey Chapman» ha dukket opp. Abbas hevder han stirret vantro på navnet til den kjente sangeren.

«Det øyeblikket jeg hørte en politibil, skvatt jeg av lyden av telefonen. Jeg stirret vantro på navnet til Chapman som dukket opp på skjermen. 'Det er ikke mulig. Jeg må hallusinere'», skriver han.

Trebarnsmoren har tidligere fortalt om skjebnenatten, og hvordan hun forsøkte å håndtere situasjonen. Ettersom hun ikke visste hvordan hun skulle få tak i politiet, ringte hun heller til livvakten.

- Så kom den ene fyren inn og røsket telefonen fra meg, før han kastet meg ned på sengen. Da tenkte jeg: «Dette er slutten», fortalte hun i 2017.

Saksøkte sikkerhetsvakt

Smykkene til Kardashian er fortsatt ikke funnet. Totalt er tolv menn siktet for medvirkning til ranet. Ifølge det franske nyhetsmediet France24 er det forventet at rettssaken vil finne sted i 2021.

I 2018 ble det klart at 40-åringen saksøkte sin tidligere livvakt, Pascal Duvier, etter det brutale ranet. Han fikk i ettertid sparken, før han ble saksøkt for 50 millioner norske kroner av Kardashians sikkerhetsselskap.

FØLELSESLADD: I en ny trailer for Netflix-serien «My Next Guest with David Letterman», tar Kim Kardashian til tårene da hun snakker om et sårt tema. Video: Netflix Vis mer

Duvier var på jobb under ranet, men han passet heller på Kims søstre Kourtney Kardashian (39) og Kendall Jenner (22). De to festet sammen på en nattklubb mens søsteren deres fryktet for livet på hotellet.

I søksmålet blir det hevdet at det ikke ble gjort nok for å ivareta Kardashians sikkerhet i perioden, og jobben Duvier gjorde blir beskrevet som «uaktsom og uforsiktig».

LES OGSÅ: Detaljen i bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer