«13 Reasons Why»:

Paris Jackson advarer mot Netflix-suksess

- Det er utrolig provoserende, sier Michael Jacksons datter om «13 Reasons Why».

SKEPTISK: Selv om Paris Jackson synes «13 Reasons Why» kan være viktig, mener hun også at den kan bringe tilbake vonde minner til de som har slitt med det samme. Foto: NTB scanpix 
SKEPTISK: Selv om Paris Jackson synes «13 Reasons Why» kan være viktig, mener hun også at den kan bringe tilbake vonde minner til de som har slitt med det samme. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den verdenskjente modellen, skuespilleren og datteren til avdøde Michael Jackson, Paris Jackson (19), er ikke redd for å si hva hun mener. Nå advarer hun mot Netflix's nye suksess-serie «13 Reasons Why».

Serien tar opp temaer som voldtekt, mobbing og selvmord, og flere eksperter i Norge har allerede gitt serien massiv kritikk for at den kan glorifisere selvmord.

I en melding som hun har lagt ut på Instagram skriver Paris hvor viktig, men samtidig hvor skummelt det kan være å følge serien.

- Kom over denne på nettet. Jeg er ikke sikker på kilden, men dette er veldig viktig å spre til mennesker som sliter med depresjon, angst, selvskading eller selvmordstanker.

- Dette programmet var en god måte og få ut budskapet til mobberne for å få dem til å forstå at de må stoppe med det de holder på med. De gjorde virkelig en god jobb med å vise hvor mye ord og handlinger kan bety for et menneske. Du kan gjøre, eller si noe til et annet menneske uten å tenke på hvordan det vil påvirke den du sier det til.

- Men på samme tid er det også utrolig provoserende å se. Vær så snill og se dette programmet med varsomhet og husk at det kan få deg inn i de vanskelige tankene igjen. Om du sliter, ikke se det. Om du tror du kan takle det, sjekk det ut, skrev hun under bildet.

Saken fortsetter under bildet.

SELVMORDSERIE: «13 Reasons Why» tar for seg karakteren Hanah som har tatt sitt eget liv. Etter henne ligger det 13 kasseter, hvor 13 personer har hver sin kasset, og som skal ha vært medvirkende grunn til at hun valgte og ta sitt eget liv. Foto: NTB scanpix
SELVMORDSERIE: «13 Reasons Why» tar for seg karakteren Hanah som har tatt sitt eget liv. Etter henne ligger det 13 kasseter, hvor 13 personer har hver sin kasset, og som skal ha vært medvirkende grunn til at hun valgte og ta sitt eget liv. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slet selv med selvmordstanker

Det er ikke uten grunn stjernen har lagt denne meldingen ut på Instagram. Hun har nemlig slitt en hel del selv, spesielt etter at faren, Michael Jackson, brått døde fra henne i 2009.

I juni 2013 ble hun sendt til sykehuset i ambulanse i full hast for det som skal ha vært et selvmordsforsøk.

Den da 15-år gamle jenta hadde den siste tiden gjenopptatt kontakten med hennes biologiske mor Debbie Rowe, og hadde ifølge nettstedet Radaronline snakket om hvordan hun ble mobbet på skolen.

VANSKELIG: Etter farens død slet Paris Jackson en hel del. Her fra minnestunden etter Michaels død i 2013. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Etter farens død slet Paris Jackson en hel del. Her fra minnestunden etter Michaels død i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den unge jenta tvitret rett før hendelsen to kryptiske beskjeder:«Jeg lurer på hvorfor tårer er så salte» og «I går føltes alle mine problemer fjerne, nå ser det ut til at de er her for å bli».

- Jeg hatet meg selv, jeg hadde lav selvtillit og jeg trodde ikke at jeg kunne gjøre noe ting riktig. Jeg følte ikke at jeg fortjente å være i live, har Paris sagt til People om hendelsen.

Hevder hun ble seksuelt misbrukt

I et større intervju med Rolling Stone i januar åpnet Paris Jackson seg også opp om en episode som hun aldri før har delt medoffentligheten.

Paris hevdet at hun som 14-åring ble utsatt for et seksuelt overgrep av «en mye eldre og helt fremmed» person.

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer. Men det var ikke en spesielt god opplevelse, sa hun til magasinet, og fortsatte:

- Det var svært vanskelig for meg, så på daværende tidspunkt sa jeg det ikke til noen.

Saken fortsetter under bildet.

MICHAEL JACKSONS BARN: Paris Jackson (midten) åpnet opp om livet etter at hennes far, Michael Jackson gikk bort i 2009. (f.v.) Prince Michael Jackson II, Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Joseph Jackson jr. Foto: NTB Scanpix
MICHAEL JACKSONS BARN: Paris Jackson (midten) åpnet opp om livet etter at hennes far, Michael Jackson gikk bort i 2009. (f.v.) Prince Michael Jackson II, Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Joseph Jackson jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jackson ga ingen ytterligere detaljer om det påståtte overgrepet, og ville heller ikke stille til flere intervju etter dette, men en kilde fortalte People at Paris nå vil hjelpe andre.

- Hun har det bra, og jobber for tiden med et prosjekt hvor hun bygger en offentlig plattform hvor hun kan dele ting. Hun er ikke en av de kjendisene som vil fremme seg selv. Hun vil hjelpe til med å skape en bedre verden, og hjelpe de som sliter. Folk vil bli overrasket over hennes talent og hennes iver etter å hjelpe andre.

LES OGSÅ: Høygravide Mila Kunis overrasket foreldrene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer