FESTBILDER: Paris skal ha hatt flere private festbilder på sin private Facebook-side. Her er hun fra en tidligere fest i Las Vegas med lillesøster Nicky. Foto: All Over Press
FESTBILDER: Paris skal ha hatt flere private festbilder på sin private Facebook-side. Her er hun fra en tidligere fest i Las Vegas med lillesøster Nicky. Foto: All Over PressVis mer

Paris' Facebook-bilder på avveie

Kanadisk hacker fikk full tilgang til Paris' private party-bilder

SEHER.NO: Den kanadiske hackeren Byron Ng trodde knapt sine egne øyne da han bestemte seg for å teste sikkerheten på den populære internett-møteplassen Facebook.

Ved å utnytte en sikkerhetsfeil på nettsiden, klarte den kanadiske mannen å komme seg inn på den private hjemmesiden til milliardærarvingen og partypiken Paris Hilton (27) - der han blant annet kunne titte i ro og fred på hennes private bilder.

I bildesamlingen fant han ifølge nettbloggen popcrunch.com blant annet en rekke private fotografier av Paris fra et Emmy-nachspiel.

I samlingen var det også flere bilder av Paris' mindreårige bror Barron, som drikker tett sammen med venner. 18 år gamle Barron ble i februar arrestert for å ha kjørt i fylla i Malibu, California, og han blir derfor neppe glad dersom politiet får se storesøsters bilder...

Paris frykter nå at de private bildene skal havne på internett, slik som sex-filmen "One Night in Paris" - som eks-kjæresten Rick Salomon la ut for få år siden.

- Vi er veldig skuffet over den manglende sikkerheten. Vi er også lei for feilene gjort av den som har lastet opp bildene og selve Facebook, som har skuffet brukerne ved å opptre ansvarsløst, sier en talsmann for Paris Hilton ifølge teknologi-nettstedet Startup Earth.

Etter å ha sett seg ferdig på Paris-bildene varslet hackeren Byron Ng bildebyrået AP, som også fikk se på bildene.

Deretter meldte de fra til de ansvarlige for Facebook, som skal ha tettet igjen hullet i løpet av en time.

For å demonstrere hvor sårbart systemet var, viste Byron også fram bilder fra siden til Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg.

Nettstedet - som har over 40 millioner brukere over hele verden - hevder at slike feil ikke skal forekomme.

- Vi tar sikkerhet veldig alvorlig, og gjør hele tiden forbedringer til siden, sier de i en uttalelse.

LES OGSÅ: På fylla på Facebook