- Paris er paradis

- Dette er luksus! Vi har best østers, best vin og best ost.

PARISISK KLASSIKER: Paris har mange berømte bygninger. Her sitter korrupsjonsjeger Eva Joly foran Nôtre Dame. Foto: Werner Juvik/Se og Hør
PARISISK KLASSIKER: Paris har mange berømte bygninger. Her sitter korrupsjonsjeger Eva Joly foran Nôtre Dame. Foto: Werner Juvik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se og Hør møter korrupsjonsjegeren Eva Joly klokken ti en lørdag morgen på hennes lokale stamkafé, La Rotonde. Hun er i strålende humør. På bordet er frokost, aviser og blader, og hun viser oss en artikkel der det er intervju med en kvinne hun fikk dømt til fengselsstraff i skandalen rundt oljeselskapet Elf.

- Det er ikke så lenge siden jeg fikk brev fra hennes mor, som ønsket at jeg skulle brenne i helvete til evig tid, forteller Joly.

VIL DU REISE? Se her!

Som dommer ledet hun nemlig etterforskningen i Elf-saken, der mange samfunnstopper ble idømt til dels lange straffer.

- Men jeg tror ikke noen har sittet mer enn én måned i fengsel. Det er ikke bare i Norge legeerklæringer brukes av kriminelle… Yrende folkeliv Joly kom til Paris som au pair i 1964 sammen med tre venninner. Tre år senere giftet hun seg med legesønnen i huset der hun jobbet. Senere ble det jusutdannelse, og jobb som blant annet statsadvokat og dommer. Siden 2002 har Eva Joly markert seg som en hardtslående motstander av korrupsjon og hvitvasking, først i Justisdepartementet - nå gjennom sin stilling i Norad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer