Julie Grindbakken:

«Paradise»-vinner knivranet: - Trodde jeg skulle dø

Julie Grindbakken opplevde marerittet da en mann plutselig sto med kniven mot strupen hennes.

RANET: Julie Grindbakken (22), kjent fra «Paradise Hotel» opplevde det store marerittet natt til fredag. Foto: Rune Bendiksen / TV3
RANET: Julie Grindbakken (22), kjent fra «Paradise Hotel» opplevde det store marerittet natt til fredag. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene i dag ble det kjent at den tidligere Paradise Hotel-deltakeren Julie Grindbakken (22) hadde blitt brutalt ranet i sitt eget hjem natt til fredag. Den uhyggelige nyheten meddelte hun selv på sin egen Facebook-side.

I løpet av natta publiserte 22-åringen i desperasjon en rekke statuser hvor hun ba vennene sine om å tilkalle politiet.

I et innlegg hun postet rundt klokka 07.00, kom det fram at hun hadde blitt truet med kniv mot strupen og at det var snakk om et innbrudd hvor tyvene hadde rasert leiligheten hennes og stjålet en rekke gjenstander, deriblant mobilen hennes.

Vekket av raneren

Nå forteller reality-profilen om den grufulle hendelsen til Se og Hør. Hun forklarer at hun kom hjem i 23-tiden etter å ha vært på kveldsvakt, lagde mat og la seg.

Klokka to våknet hun av at det sto en mann på rommet hennes. Hun kjente ham ikke igjen, og trodde kanskje hun hadde gått feil. Grindbakken bor nemlig i kollektiv, og det kunne vært flere rasjonelle forklaringer på hvorfor.

Da mannen dro en kniv, skjønte hun alvoret.

SÅR: Julie Grindbakken ble raspet av gjerningsmannens kniv i natt. Hun sier såret er vondt å ta på, men at det er enda verre å se det. - Det er en påminnelse om nattas traumer, sier hun. Foto: Privat
SÅR: Julie Grindbakken ble raspet av gjerningsmannens kniv i natt. Hun sier såret er vondt å ta på, men at det er enda verre å se det. - Det er en påminnelse om nattas traumer, sier hun. Foto: Privat Vis mer

- Han sa jeg skulle være stille. Han snakket på engelsk, og sa «shut the fuck up and give me your money». Jeg hadde ingen kontanter liggende, og sa det til ham. Da ble han illsint, og begynte å romstere rundt på rommet. Han sjekket sminkepungen og lommeboka mi. Jeg sa vi kunne ta ut penger, men det ville han ikke. Han ville bare ha kontanter med en gang, sier hun nå til Se og Hør, med klump i halsen.

Det skulle vise seg at to menn hadde brutt seg inn i leiligheten. Grindbakken var den eneste av beboerne som var hjemme, så det nyttet ikke rope etter hjelp. En av ranerne tok i tillegg telefonen hennes, slik at hun ikke fikk ringt politiet.

- Han var så aggressiv. Han dyttet meg og tok kniven hardt mot strupen min. Han ville at jeg skulle bli sittende og at jeg skulle holde kjeft. Jeg har et merke på halsen etter kniven, sier hun, og understreker at legene heldigvis har konstatert at såret ikke er noe farlig.

Saken fortsetter nedenfor.

Hun var slett ikke sikker på om hun ville overleve det skremmende ranet.

- Jeg trodde jeg skulle dø. Siden jeg hadde sett ansiktene deres og hørt stemmene deres, var jeg sikker på at de skulle drepe meg. Samtidig tenkte jeg at jeg måtte komme meg til kjøkkenet, hvor jeg også kunne få fatt på en kniv. Dødsangst og et ønske om selvforsvar var tankene mine da.

Full utrykning

Tilfeldighetene skulle ha det til at den ene mannen plutselig gikk ut av rommet til den tidligere realitydeltakeren. Da spratt hun opp, løp mot døra og låste den igjen. Samtidig fant hun Macbooken sin, som ranerne hadde klart å overse.

- Jeg skrev flere meldinger der i håp om å få hjelp. Vennene mine lurte på hva jeg drev med, og om jeg var full. Det tok ikke lang tid før de innså alvoret. En venn av meg ringte heldigvis politiet, sier hun.

Mens hun satt der kunne hun se og høre blålyset og sirenene som kom mot huset. Plutselig var det fire politibiler utenfor, og sju til ti politimenn. Politiet i Bergen har bekreftet utrykningen overfor Se og Hør. En av gjerningspersonene var utenfor, og ble tatt hånd om av politiet med en gang. Han var en kjenning av politiet, og er siktet i saken.

Grindbakken tror de hadde planlagt ranet.

Saken fortsetter nedenfor.

- De hadde kastet fra seg kniven og gummihanskene de hadde på seg i trappa. Det er helt tydelig for meg at dette var en planlagt operasjon fra deres side. Jeg vet ikke om jeg er et tilfeldig offer eller om de har fulgt med på meg i lengre tid, men de brøt seg inn på feil sted. Vi er en gjeng med studenter som bor her, vi har jo ingenting av verdi, sier hun.

Sykmeldt

Grindbakkens fredag har vært tøff. I samråd med legen kom de fram til at hun nå skulle ta ut en måneds sykemelding, slik at hun får kommet seg til hektene igjen.

- Jeg må bare få sove og slappe av. Det kommer til å ta litt tid. Hver gang jeg prøver å sove, er det som at jeg brått knepper til. Jeg sliter med søvn allerede, og tror den kommende perioden kan bli vanskelig.

I tillegg var opplevelsen en stor psykisk påkjenning for 22-åringen, som sier hun har fått tilbud om krisepsykolog etter det brutale ranet. Legen har anbefalt henne å ikke være alene i den kommende perioden. Derfor tilbringer hun helga med familie i nærheten.

- Jeg er ivaretatt, og har masse gode folk rundt meg. Venner har tilbudt meg å sove både her og der, så jeg kjenner virkelig på støtten. Når det gjelder såret på halsen, så er det ikke vondt med mindre jeg tar på det. Det er nok det at det faktisk er der, som er verst. Hver gang jeg ser på det, blir jeg minnet på de jævla forbryterne, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

ÉN TOK PENGENE: Det var Julie Grindbakken og Leo Faa som stakk av med seieren i årets sesong av «Paradise Hotel». Slik gikk det under troskapstesten. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

Likevel er hun glad hun slapp såpass «billig» unna.

- Det kunne gått mye verre, og jeg har livet i behold. I den kommende tida skal jeg bare slappe av og gjøre alt jeg kan for å komme tilbake til hverdagen igjen. Jeg skal også flytte fra kollektivet, for jeg tror ikke jeg klarer å bo der mer nå, sier hun.

- SOM SØSKEN: «Paradise Hotel»-deltagerne Newa Reza og Julie Grindbakken røk i tottene på hverandre inne på hotellet, men på utsiden har vennskapet mellom dem utviklet seg. Vis mer

LES OGSÅ: Stordalen kjemper kampen for sin lesbiske søster

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer