Paradise-Stian er mer populær enn Morten Harket

- Jeg føler meg stolt når vi har slike navn bak oss, sier den ene halvdelen av «Staysman & Lazz» til Seoghør.no.

SEOGHØR.NO: Stian Thorbjørnsen ble en kjent person etter at han i 2012 var med i TV3s realityserie «Paradise Hotel».

Men hjemme i Norge er det duoen «Staysman & Lazz» - som i seks år har vært jobben til 32-åringen fra Fredrikstad.

Allerede i 2010 gikk Stian og kameraten Lasse Jensen til topps i konkurransen «Se og Hørs Sommerstjerner», og etter at Stian ble kjent som «Paradise-Stian» har pilene bare pekt oppover for duoen.

Se video fra duoens konsert på Rockefeller øverst i artikkelen!

POPULÆRE: Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen gjør suksess med sin duo «Staysman & Lazz» Foto: Se og Hør
POPULÆRE: Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen gjør suksess med sin duo «Staysman & Lazz» Foto: Se og Hør Vis mer

De har hatt suksess med låten «Brun og blid» i sommer. Gruppen har også slått til med låter som «Ah A Ah» og «Kaptein Morgan» og har gjennom sommeren deltatt på turné med VG-lista.

Da strømmetjenesten i år presenterte sin liste over årets mest spilte norske album, lå deres plate «Helt sykt store hits» foran etablerte artister som Morten Harket og Onkl P & Slektningene.

Blir ikke spilt på radio

Til Seoghør.no sier Stian at han er ekstra stolt over resultatet fordi «Staysman & Lazz»-albumet ikke har nytt godt av å bli kjent via radiospilling på store kanaler som NRK P3 og P4.

VANT SOMMERSTJERNER: Staysman & Lazz feiret i 2010 seieren i «Se og Hørs Sommerstjerner». Her er de sammen med Sandra Lyng Haugen. Foto: Morten Krogh, Se og Hør
VANT SOMMERSTJERNER: Staysman & Lazz feiret i 2010 seieren i «Se og Hørs Sommerstjerner». Her er de sammen med Sandra Lyng Haugen. Foto: Morten Krogh, Se og Hør Vis mer

- Jeg føler meg stolt når vi har navn som Morten Harket og Onkl P bak oss. Jeg vet ikke hvorfor radiokanalene ikke vil spille oss. De ser kanskje på oss som søppel, men vi har truffet med noe som mange liker.

Ble pappa for andre gang

Tidligere i år ble Stian pappa for andre gang, da hans samboer Tina Svestad fødte en liten gutt.

Men den store Spotify-suksessen - ifølge Stian har låtene på albumet blitt strømmet tilsammen 25 millioner ganger - har ført til at det har blitt lite tid hjemme med babyen for Stian.

- Jeg har vel opp mot 200 reisedøgn i året. Det er egentlig altfor mye, men jeg har en fantastisk kjæreste. Vi vet begge at det er en begrenset periode i livet hvor vi kan leve godt av musikken, sier han til Seoghør.no.

Advarer andre artister mot å forlate strømmetjenester

Den norske artisten Rita Eriksen kunngjorde tidligere denne måneden i VG at hun ville trekke sin musikk fra Spotiy på grunn av at hun kun tjente 65 kroner på tre måneder.

Stian Thorbjørnsen tror det er feil vei å gå, og at norske artister må tenke nytt, blant annet ved  å pleie kontakt med fansen, dersom de vil overleve i den digitale tidsalderen.

PARADISE-DELTAGER: Stian Thorbjørnsen var i 2012 med i TV3s realityserie «Paradise Hotel». Her er han sammen med Iselin Michelsen og Vida Lill Gausemel Berge. Foto: TV3
PARADISE-DELTAGER: Stian Thorbjørnsen var i 2012 med i TV3s realityserie «Paradise Hotel». Her er han sammen med Iselin Michelsen og Vida Lill Gausemel Berge. Foto: TV3 Vis mer

Selv bruker han mye tid hver dag på sosiale medier .

- For mange norske artister som er vant med å gi ut fysiske album og å se pengene komme av seg selv, så er det klart det er vanskelig. Man må snakke med fansen hele tiden.

- Jeg prøver å svare alle som skriver til meg på Facebook. Det tar mye tid, men det betaler seg når vi gir ut nye låter.

Solgte ut Rockefeller

Årets høydepunkt for duoen var i september da de spilte for et utsolgt Rockefeller i Oslo sammen med Petter «Katastrofe» Kristiansen.

FYLTE ROCKEFELLER: I september spilte Staysman & Lazz for et utsolgt Rockefeller i Oslo. Det beskriver Stian som «årets høydepunkt». Foto: PRIVAT
FYLTE ROCKEFELLER: I september spilte Staysman & Lazz for et utsolgt Rockefeller i Oslo. Det beskriver Stian som «årets høydepunkt». Foto: PRIVAT Vis mer

- Det var en stor opplevelse. For alle hadde kommet for å se oss. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg var med i «Paradise Hotel», for det har gitt meg muligheten til å leve av musikken, slik jeg har drømt om, sier han til Seoghør.no.