«Paradise»-Mayoo tar oppgjør med voldsfortiden

- Jeg slo løs med balltre, minnes den norske reality-profilen. Se video!

SEOGHØR.NO: I TV3s realityserie «Paradise Hotel» er seerne denne våren blitt kjent med Mayoo Indiran (25), som har gjort seg bemerket som en populær deltager med mange gullkorn på lur.

Overfor Seohør.no avslører reality-profilen imidlertid en hittil ukjent side av seg selv.

Slo løs med balltre

I et åpenhjertig intervju tar Mayoo et oppgjør med fortiden sin, som involverte både mobbing og fysisk vold.

Se video øverst i saken!

Han husker spesielt godt en alvorlig voldsepisode han var involvert i:

UNG OG SINT: Mayoo forteller at han i ungdomsårene gjerne oppsøkte bråk. Det at han begynte med kampsport, hjalp langt ifra på den voldelige oppførselen hans.  Foto: Privat
UNG OG SINT: Mayoo forteller at han i ungdomsårene gjerne oppsøkte bråk. Det at han begynte med kampsport, hjalp langt ifra på den voldelige oppførselen hans. Foto: Privat Vis mer

- Jeg gikk i niendeklasse. Jeg tror det var siste dagen før vinterferien. Så fikk jeg en telefon fra en kompis som sa at han var redd for å gå hjem den dagen. Så sa jeg «okei, greit» og gikk til en klassekamerat av meg og sa «vet du hva, vi kjører opp til den skolen nå, be fetteren din komme og hente oss».

- Vi stod og venta i skolegården, før vi ble plukka opp og kjørt opp dit, minnes Mayoo i dag.

- Og så var det en haug med gutter som gikk der, og jeg fløy løs med balltre på dem. Der og da så hadde jeg rett og slett ikke følelser. Det var mye blod inni bildet der, sier Mayoo stillferdig til Seoghør.no.

La om livet da foreldrene begynte å gråte

Mayoo avslører at han allerede som fjerdeklassing dro fra skole til skole for å slåss, og at oppførselen hans ble verre etter at han begynte å trene kampsport.

Paradise-profilen legger ikke skjul på at oppførselen førte til at barnevernet tok kontakt med familien hans.

Vendepunktet i Mayoos liv kom etter den voldelige balltre-episoden.

- Da jeg kom hjem satt foreldrene mine og gråt. Det hadde jeg aldri sett dem gjøre før.

ENDRET LIVET SITT: Mayoo sier han bestemte seg for å satse på skolen og legge mobbingen bak seg, etter at hans oppførsel en dag fikk foreldrene til å gråte. Foto: Privat
ENDRET LIVET SITT: Mayoo sier han bestemte seg for å satse på skolen og legge mobbingen bak seg, etter at hans oppførsel en dag fikk foreldrene til å gråte. Foto: Privat Vis mer

- Da ga jeg dem et løfte om at jeg skulle begynne på videregående hvis jeg kom inn, og det gjorde jeg. Oppfølgingen fra barnevernet tok slutt etter at jeg begynte å oppføre meg bra.

Angrer dypt

I voksen alder tenker han ofte tilbake og angrer på det som skjedde.

- Jeg har slitt mye med det i ettertid. Jeg har tatt kontakt med mange personer og har bedt om unnskyldning og nå prøver jeg å være snill mot alle jeg møter på.

Mayoo insisterer på at han ikke kunne oppført seg voldelig i dag.

- Jeg ville aldri gjort noe sånt. Jeg vil ikke skade noen, jeg vil ikke såre noen engang. 

- Viktig med gode rollemodeller

Mobbeekspert Kristin Oudmayer sier til Seoghør.no at det er umulig å gi et sikkert svar på hvordan man kan unngå at ungdommer blir mobbere.

- Men for å minske sannsynligheten, må barn vokse opp med gode rollemodeller som selv lever ut det de lærer barna sine.

- Barn og unge må møte voksne som har klare forventninger til hvordan de skal oppføre seg, og som ikke er redde for å sette tydelige grenser.

 - I tillegg må programmer som Paradise Hotel ta en betydelig del av ansvaret, som gjør mobbing, uthenging og latterliggjøring til underholdning for både barn og voksne, uttaler Oudmayer.

POSITIV: Mobbeekspert Kristin Oudmayer i UNICEF Norge mener at angrende mobbere kan endre livet sitt til det bedre. Foto: Nina Ruud
POSITIV: Mobbeekspert Kristin Oudmayer i UNICEF Norge mener at angrende mobbere kan endre livet sitt til det bedre. Foto: Nina Ruud Vis mer

- Det handler om valg

Oudmayer, som er leder for UNICEF-programmet «Du kan være Den ene», er positiv til at tidligere mobbere ønsker å legge mobbeatferden sin bak seg. Hun er imidlertid klar på hva som må til om disse vil endre oppførselen sin i positiv retning:

- Når vi snakker om unge voksne, som i dette tilfellet, handler det om valg. De er nødt til å ta et oppgjør med hva slags menneske de ønsker å være og bli husket som, og leve deretter.

- De må søke og finne indre trygghet basert på annet enn å få andre til å føle seg usikre og elendig. Det er mulig, og det er aldri for sent, understreker Oudmayer overfor Seoghør.no.

- At tidligere mobbere kontakter tidligere ofre og sier unnskyld, er det en god fremgangsmåte?

- Mange vil være takknemlige for en unnskyldning, men det er viktig å være klar over at det for enkelte ikke vil være lett å ta i mot en slik unnskyldning, og for noen helt umulig.

- Ingen skal føle seg presset til å akseptere en unnskyldning for at andre skal føle seg bedre.

- Og det hjelper lite å fremstå som angrende synder, om du samtidig fortsetter å krenke andre for å beholde popularitet og posisjon, fremholder Kristin Oudmayer.

PROFILERT DELTAGER: Mayoo sammen med Paradise Hotel-kollegene Nina Martnes, Mikela Beckovic og Henriette Otervik under innspillingen i Mexico. Foto: Ida Nikolaisen, Seoghør.no
PROFILERT DELTAGER: Mayoo sammen med Paradise Hotel-kollegene Nina Martnes, Mikela Beckovic og Henriette Otervik under innspillingen i Mexico. Foto: Ida Nikolaisen, Seoghør.no Vis mer

Ikke alene

Mayoo er ikke alene om å angre på sin fortid som mobber.

Hans Paradise-kollega Carl Aksel Berg Jansen (20) sier til Seoghør.no at han også var med på å mobbe andre barn da han var yngre.

- Jeg har vært en ordentlig drittunge, liksom. Jeg har vært en ordentlig, ordentlig drittunge. Mot lærere, mot elever, mot flere. Det begynte med at jeg mobbet folk i klassen min, og begynte å drite helt i skolen, forklarer Carl Aksel til Seoghør.no i dag.

Den siste tiden har for øvrig Carl Aksel, som er en av de mest profilerte deltakerne i årets utgave av «Paradise Hotel», selv fått kjenne på kroppen hvordan det er å være i en utsatt posisjon.

TØFT: «Paradise»-Carl Aksel har selv erfart hets etter at ble et kjent TV-fjest. Han har tidligere sagt til Seoghør.no at den negative oppmerksomheten har vært vanskelig å takle.  Foto: Privat
TØFT: «Paradise»-Carl Aksel har selv erfart hets etter at ble et kjent TV-fjest. Han har tidligere sagt til Seoghør.no at den negative oppmerksomheten har vært vanskelig å takle. Foto: Privat Vis mer

Hans tøffe taktikkeri på TV-skjermen har ført med seg mye hets etter innspillingen.

- Folk kommer bort til meg på byen og klapper til meg og prøver å banke meg. De er spydige, kaller meg en falsk jævel og ber meg brenne i helvete. Folk ber meg begå selvmord til og med, sa Carl Aksel til Seoghør.no for noen uker siden.

Selv om 20-åringen har erkjent at han kan virke kynisk på TV-skjermen, har han vært tydelig på at han tar på seg en rolle i «Paradise Hotel».

- Alt jeg gjør på TV er jo selvfølgelig et skuespill. Jeg er en sympatisk og snill fyr, og prøver å ta den negative oppmerksomheten med et smil, har Carl Aksel sagt til Seoghør.no.

«Paradise Hotel» er inne i sin siste uke - følg opptakten til torsdagens finale på TV3 hverdager kl. 22.30.

LES OGSÅ: Mikela følte seg maktesløs før «Paradise»-exiten