LOVET SEX: Det danske Paradise-paret Peter Birch og Melissa Nielsen har skapt debatt i Danmark etter at Melissa vernet Peter mot hjemsendelse etter at han lovet henne sex. Foto: Dansk TV3
LOVET SEX: Det danske Paradise-paret Peter Birch og Melissa Nielsen har skapt debatt i Danmark etter at Melissa vernet Peter mot hjemsendelse etter at han lovet henne sex. Foto: Dansk TV3Vis mer

Paradise-jente fikk sex som belønning

- Alt er lov på «Paradise Hotel», sier deltakeren bak den kontroversielle avtalen. Nå anklages programmet for oppfordring til prostitusjon.

SEHER.NO: Den danske versjonen av realityserien «Paradise Hotel» er kjent for å gå lenger enn den norske når det gjelder å fokusere på sex mellom deltakerne, men etter torsdagens episode blir produsentene beskyldt for å oppfordre til prostitusjon. Og kritikerne kaller nå programmet for «Paradise bordell» i Danmark.

Melissa Nielsen takket nemlig ja til Paradise-kollegaen Peter Birchs tilbud om sex, dersom hun sørget for at han overlevde parseremonien, hvor en deltaker ryker ut hver uke.

- Alt er lov på «Paradise Hotel». Jeg ville jo bare bli på hotellet, og var likeglad med hva jeg måtte gjøre for å overleve, sier Birch til den danske avisen Ekstra Bladet (ekstern lenke) etter at sex-scenene i går ble vist på dansk TV.

Stuntet har imidlertid fått flere kritikere til å heve røsten.

- Det er ren prostitusjon. Ungdommene vil bare bli sett for enhver pris, selv om de ikke har et budskap eller formål. De vil bare bli kjente, sier forfatteren og tidligere sjefredaktør i bladet Cosmopolitan, Julia Lahme, til avisen.

- Blir stadig mer ekstremt
Sammen med deltakeren Stina Bentsen Petersen skal Melissa også ha blitt vist på TV, mens hun forsøkte å overtale Peter til å bli med på gruppesex med de to.

Samfunnsforsker ved Aalborg universitet, Johannes Andersen, sier til Ekstra Bladet at han er redd for at den danske TV-serien blir mer og mer ekstrem i et forsøk på å holde på populariteten.

- Jeg kan godt se for meg at det neste gang blir gjennomsiktige lakner, hvis folk skal gidde å se på det igjen.

- Fokuserer ikke mer på sex i den norske versjonen
Øyvind Skovli i norske TV3, sier det aldri har vært lagt planer om å legge til rette for mer sex på TV, før de gikk i gang med årets sesong, som er den andre norske versjonen.

- Det viktigste for oss er å fortelle en god historie, og jeg synes ikke det har vært noe mer fokus på sex i år enn i fjor.

- Vi tar vurderinger fortløpende på hva vi skal vise, men det er umulig å si om vi ville vist det samme som danskene. Det blir en hypotetisk situasjon, fordi noe sånt har aldri oppstått hos oss, sier han til Seher.no.

Få med deg når sendetiden for Paradise Hotel og andre TV-program i Seher.nos TV-guide!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Derfor snakker Paradise-Niklas bare om sex