ALVORLIG SYK: Thea Gudmundsen forteller åpenhjertig om tiden hun slet med spiseforstyrrelser. Foto: Jonas Scheie Hammer, privat
ALVORLIG SYK: Thea Gudmundsen forteller åpenhjertig om tiden hun slet med spiseforstyrrelser. Foto: Jonas Scheie Hammer, privatVis mer

Thea Gudmundsen:

«Paradise Hotel»-profilen åpner seg om den vonde sykdommen

- Jeg har gått glipp av så enormt mye.

Thea Gudmundsen (21) fra Stavanger er en av deltakerne som denne uken sjekket inn på skandalehotellet «Paradise Hotel». Bakgrunnen for deltakelsen er trolig noe annerledes enn for hennes forgjengere - og meddeltakere.

Som tolvåring ble rogalendingen nemlig alvorlig syk, noe som førte til at livet hennes ble snudd på hodet. En alvorlig spiseforstyrrelse skulle vise seg å ta styring over livet hennes, og skolegang og ungdomstid ble byttet ut med sykehusinnleggelse og overvåking.

- I dag går det veldig bra med meg, sier hun til Se og Hør og fortsetter:

FIKK LEGEHJELP: Da Thea var på det sykeste måtte hun observeres til alle døgnets tider. Her var hun bare 13 år gammel. Foto: Privat
FIKK LEGEHJELP: Da Thea var på det sykeste måtte hun observeres til alle døgnets tider. Her var hun bare 13 år gammel. Foto: Privat Vis mer

- Det begynte da jeg var 12 år, og varte i hovedsak frem til jeg var rundt 18. På det verste veide jeg altfor lite, og var like høy som i dag, forteller hun åpenhjertig.

Thea ble rammet av anoreksi, en spiseforstyrrelse som ifølge Norsk Helseinformatikk er en psykisk lidelse som handler om forholdet til mat, kropp og vekt.

- Flau

- Jeg ble lagt inn på sykehuset i litt over et år, og måtte ha fastvakt til alle døgnets tider. Jeg fikk aldri være alene, minnes hun.

- Jeg fikk oppfølging ved alle måltider og hadde alltid en person med meg. Jeg husker at de var redde for blodtrykket mitt. Det oppsto flere komplikasjoner, fortsetter hun.

Foreldrene hennes skal ifølge Thea ha fått beskjed om at det sto svært ille til med datteren, så ille at det til tider sto om livet til den lille jenta.

- MIN TUR: Thea forteller at hun er med på «Paradise Hotel» for å ha det gøy og ikke minst for å spille spillet. Foto: Jonas Scheie Hammer
- MIN TUR: Thea forteller at hun er med på «Paradise Hotel» for å ha det gøy og ikke minst for å spille spillet. Foto: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Hun var i tenårene da sykdommen pågikk som verst, tiden hvor hun skulle vokse og utvikle seg. Thea brukte mye tid på å bortforklare sykdommen.

- Når jeg ser tilbake på det i dag, er det trist at jeg var flau. Jeg har gått glipp av så enormt mye og henger fremdeles etter på skolen. Jeg mangler to fag fra videregående og var aldri russ.

- «Paradise Hotel» er min tur. Det er min tur til å ha det gøy, sier hun bestemt.

Derfor er hun åpen

- Hvorfor velger du å være så åpen om sykdommen?

«Jo flere kokker»: Det blir mye søl når «Paradise»-deltakerne utfordres til å fullføre norske ordtak. Vis mer

- For å vise at man ikke er alene. Jeg har møtt utrolig mange sterke mennesker og det er viktig å vise at vi er flere som sliter. Jeg ønsker ikke at folk skal synes synd på meg, men jeg vil få frem fighter-instinktet hos andre mennesker.

Engasjementet hun har for andre mennesker, og kanskje spesielt de som ikke har det så lett, er noe hun også vil ta med seg inn på skandalehotellet.

- Jeg står opp for dem som gjerne blir skjøvet litt til siden. Jeg ser mennesker for dem de er og dømmer ikke noen før jeg blir kjent med dem.

Nå skal 21-åringen gi alt, og spille spillet i realityprogrammet. Hun påpeker at det er en «vill gjeng» som har sjekket inn.

Vil du holde deg oppdatert på «Paradise»? Meld deg inn i gruppa her!

SKAM- Ulrikke på Norway Cup, der hun spiller kjendiskamp. Hun snakker om spiseforstyrrelser, SKAM-suksessen og møte med andre mennesker. Vis mer

LES OGSÅ: Fikk hjelp i skjul: - Måtte lære meg å gå igjen

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Hemmelig pause i forholdet

Hemmelig pause i forholdet

Risikerer full stans i kreftbehandlingen

Risikerer full stans i kreftbehandlingen

Åpner seg i et langt hjerteskjærende innlegg

Åpner seg i et langt hjerteskjærende innlegg

«Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

«Game of Thrones»-stjernen trodde hun skulle dø

Ville ta med blindtarmen hjem etter operasjon

Ville ta med blindtarmen hjem etter operasjon

Avslører hemmelig kjæreste

Avslører hemmelig kjæreste

Nå kommenterer de endelig forlovelsen

Nå kommenterer de endelig forlovelsen

Røper P3-Siljes kjæreste

Røper P3-Siljes kjæreste

- Jeg er en streng mor

- Jeg er en streng mor

Sjokkexit i «Paradise Hotel». Dette skjedde egentlig

Sjokkexit i «Paradise Hotel». Dette skjedde egentlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255