«Paradise Hotel»-Malin åpner seg om diagnosen

- Det er ingen skam å ha dette.

ÅPEN: «Paradise Hotel»-deltager Malin Håvardsdotter Jensen (t.h.) vil ikke legge skjul på at hun har ADHD. Foto: TV3
ÅPEN: «Paradise Hotel»-deltager Malin Håvardsdotter Jensen (t.h.) vil ikke legge skjul på at hun har ADHD. Foto: TV3 Vis mer

SEOGHØR.NO: «Paradise Hotel» ble snudd på hodet da Malin Håvardsdotter Jensen (22) sjekket inn, mandag.

Hennes livlige og strålende uttrykk har fått mye oppmerksomhet, og til Seoghør.no forklarer hun at det er en spesiell grunn til at hun har såpass mye energi.

- På ungdomsskolen fikk jeg diagnosen ADHD. Jeg har alltid hatt mye energi, og det har gjort at det å sitte lenge å konsentrere seg har vært veldig utfordrende for meg. Men jeg har valgt å være åpen om det, fordi dette er noe veldig mange har, og det er ingen skam, sier 22-åringen.

ADHD er ifølge Wikipedia en tilstand som kan arte seg på ulikt vis, men er preget av forskjellige grader og kombinasjoner av oppmerksomhetssvikt, impulsivitet og hyperaktivitet.

VAKKER: Malin Håvardsdotter Jensen sjekket mandag inn på TV3 sitt skandalehotell. Foto: Privat
VAKKER: Malin Håvardsdotter Jensen sjekket mandag inn på TV3 sitt skandalehotell. Foto: Privat Vis mer

Malin holder til i Bergen og jobber som bartender.

På bloggen sin, har hun også valgt å åpne seg om diagnosen.

image: «Paradise Hotel»-Malin åpner seg om diagnosen

- Ja, jeg blir sliten, men likevel har jeg så mye energi som bare må ut. Det er ikke alltid det synes like godt på utsiden, men på innsiden jeg ofte veldig rastløs og tenker alt for mye.  ADHD-én min er litt som en fiende, men i så mange situasjoner mer som en slags venn.

- Tenker hvor kjedelig livet ville vært uten all spenningen, rastløsheten, spontaniteten, all energien og motet til det du virkelig motiverer deg for, da gir man seg ikke før man er på toppen, skriver hun.

- Et stor steg for meg

Malin er med på konkurransen for å vinne og kaste kulen, noe som betyr at hun ikke vil dele en eventuell premie. Taktikken hennes skal være å bli best likt av alle og styre folk fra kulissene - spesielt guttene.

Men viktigst er det å kunne være seg selv helt ut, derfor vil hun ikke ha behandling.

BRUD: Malin Håvardsdotter Jensen sjekket inn som gifteklar brud. Foto: TV3
BRUD: Malin Håvardsdotter Jensen sjekket inn som gifteklar brud. Foto: TV3 Vis mer

Og til Seoghør.no avslører hun at timene med venting i forbindelse med TV-opptakene har hjulpet henne med å takle sin ADHD.

- Jeg valgte å ikke gå på medisiner, og etter at jeg var med i konkurransen, så klarer jeg å sitte i ro å lese bøker og sånn, sikkert fordi å lage TV tar tid! Men for meg var det et stort steg, sier hun.

Heldigvis fikk ikke karakterene hennes på skolen, lide av at hun har ADHD.

- Jeg har alltid drevet med hestesport, og ridd på veldig høyt nivå og gått på toppidrett i 4 år, noe som gjorde at karakterene mine ble gode på grunn av det praktiske, sier hun til Seoghør.no.

«Paradise Hotel» sendes på TV3 mandag til torsdag 22.30.

HESTEJENTE: Malin Håvardsdotter Jensen har drevet med ridning på høyt nivå, og er glad i å være aktiv. Foto: Privat
HESTEJENTE: Malin Håvardsdotter Jensen har drevet med ridning på høyt nivå, og er glad i å være aktiv. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Her er det nye hotellet