Sophie Vågsæter:

«Paradise Hotel»-deltaker raser mot tenåringsblad

- Vi er på vei i en veldig negativ retning.

NEGATIVT: Sophie Vågsæter forteller at hun syns det er usunt å sende med løsvipper i et blad for unge jenter. Foto: Privat / Kine Falch
NEGATIVT: Sophie Vågsæter forteller at hun syns det er usunt å sende med løsvipper i et blad for unge jenter. Foto: Privat / Kine Falch Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I et nytt innlegg på bloggen sin langer tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Sophie Vågsæter (25) ut mot tenåringsbladet «Julia».

Vågsæter forteller til Seoghør.no at bladet fremmer et usunt kroppspress ved å legge ved løsvipper i bladet.

- Vi går i negativ retning

«I et samfunn hvor skjønnhetspresset føles nærmest som en byrde for de yngre, gutter og jenter, men kanskje spesielt jenter så forsetter vi å gå mot en negativ retning, når vi allerede vet at det er feil.» skriver hun i innlegget.

Saken fortsetter nedenfor.

DATET FOTBALLSPILLER: Sophie Vågsæter forteller om hvordan det var å våkne opp til bilder av seg selv i den britiske tabloidavisa The Sun. Hun var i London for å besøke Manchester United-spilleren Antonio Valencia. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Da jeg så bladet så tenkte jeg at «dette er veldig galt». Vi er på vei i en veldig negativ retning, sier hun til Dagbladet.

Vågsæter legger ikke skjul på at hun selv bruker sminke og poster bilder med dette på bloggen, men hun ønsker likevel at unge jenter skal få velge selv, og ikke føle seg presset.

VINNEREN: Martine Lunde gikk av med seieren i Paradise Hotell 2017, etter å ha sluppet glasskula foran øynene på Kevin. Video: Dagbladet / TV 3 Vis mer

- Jeg må få lov til å være meg selv. Jeg er 25 år gammel, men jeg syns at unge jenter bør vente.

Det er en tydelig irritert Sophie som snakker med Dagbladet.

- Det er en grunn til at vi har seksuell lavalder i Norge. Og det betyr rett og slett at man betegnes som barn frem til man er 16 år, sier hun.

Da «Paradise Hotel»-deltakeren var ung hadde også «Julia» stadig sminke i bladet.

- Forskjellen fra da og nå er at tidligere var det useriøs sminke.

- Vil inspirere unge jenter

Ansvarlig redaktør i «Julia», Anita Tveten forteller til Dagbladet at hun tar til seg Vågsæters meninger, men forklarer at bladet ønsker å inspirere og tipse unge jenter.

- Vi prøver å speile hverdagen til unge jenter, og unge jenter er opptatt av sminke i dag. Likevel er ikke dette noe vi gjør i hver utgave, sier Tveten og forteller at «Julia» varrierer temaene i bladene.

- Dette er kanskje noe vi må diskutere og vi skal absolutt ta med oss dette videre, men alt i alt er Julia et blad som tar for seg det unge jenter interesserer seg for, sier hun.

LES OGSÅ: Dette er kjendisenes favorittøyeblikk fra «SKAM»

HVA SKAL JEG VELGE?: Kine Falch utfordrer «Paradise»-deltakerne med dilemmaer. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer