Petter Sjurseth Berg og Martine Johansen:

«Paradise»-deltakere i jordskjelvdrama

- Sengene begynte å riste og dørene smalt igjen. Folk løp ut fra hotellene sine.

JORDSKJELV: Paradise-deltaker Petter Sjurseth Berg befinner seg på Rhodes, et av stedene som er rammet av jordskjelvet i Egeersjøen. Bildet til venstre viser ødeleggelser på nabohotellet. Foto: Privat / Kine Falch
JORDSKJELV: Paradise-deltaker Petter Sjurseth Berg befinner seg på Rhodes, et av stedene som er rammet av jordskjelvet i Egeersjøen. Bildet til venstre viser ødeleggelser på nabohotellet. Foto: Privat / Kine Falch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I natt ble et jorskjelv registrert i Egeerhavet utenfor Hellas og Tyrkia. Ødelggelsene har vært enorme, og på ferieøya Kos er 200 personer skadd av hendelsen.

Også norske turister på den greske øya Rhodos, fikk kjenne naturens krefter på kroppen.

To av disse er Petter Sjurseth Berg og Martine Johansen, begge kjente fra årets utgave av TV3-programmet «Paradise Hotel».

- Sprang ut

Petter befant seg på hotellrommet da det plutselig begynte å riste voldsomt i veggene.

PÅ RHODOS: Petter Sjurseth Berg, deltaker i årets «Paradise Hotel», befinner seg på Rhodos, og kjente jordskjelvet på kroppen. Foto: Kine Falch
PÅ RHODOS: Petter Sjurseth Berg, deltaker i årets «Paradise Hotel», befinner seg på Rhodos, og kjente jordskjelvet på kroppen. Foto: Kine Falch Vis mer

- Det begynte smått, og så begynte sengene å riste. Ting falt ned fra bordene, dørene smalt igjen. Alle på hotellet løp ut, for de trodde det var mer alvorlig, sier «Paradise»-deltakeren til Seoghør.no.

- Hele bargaten i Rhodos skal ha ristet, og alle drinkene skal ha falt ned fra baren.

- Kult

Petter forklarer at mange på øya snakker om jordskjelvet, og at folk lurer på om det kan komme et nytt jordskjelv. Denne redselen kjenner han imidlertid ikke på selv.

ØDELEGGELSER: Jordskjelvet har sitt sine spor på nabohotellet til Petter Sjurseth Berg. Foto: Privat
ØDELEGGELSER: Jordskjelvet har sitt sine spor på nabohotellet til Petter Sjurseth Berg. Foto: Privat Vis mer

- Helt ærlig, så synes jeg at det var kult. Jeg har aldri opplevd et jordskjelv før, og det var morsomt siden det ikke var så kraftig, sier Petter før han retter på seg selv:

- Det er jo egentlig ikke morsomt, men siden omfanget (på Rhodos, jour. anm.) ikke er så stort, så tenker jeg at det går greit å si det, mener Asker-mannen.

Merket ikke jordskjelvet

Petter jobber som promotør på utestedet Grabbarna Grus, og han har allerede tilbrakt flere uker på Rhodos.

Her jobber han sammen med «Paradise»-kollega Martine Johansen, som bor på samme hotell.

Martine sov da jordskjelvet inntraff. Hun var ikke bevisst på hva som hadde skjedd før hun våknet, og mobilen hennes var full av bekymrede meldinger.

- For å være helt ærlig, så var jeg en av svært få som ikke merket det. Jeg slo på mobilen i morges, og da var det utrolig mange som hadde sendt meg meldinger på Facebook. Det var da jeg oppdaget at det hadde skjedd. Jeg skjønner ikke hvordan jeg ikke har fått det med meg, sier hun til Seoghør.no.

Yogatur

Henriette Lien, tidligere programleder og «Hotel Cæsar»-skuespiller, befinner seg på Rhodos i forbindelse med et yogaseminar.

47-åringen forteller til Seoghør.no at hun ikke forsto at det var et jordskjelv som hadde oppstått utenfor ferieøya.

SOVNET FORT: Henriette Lien befinner seg på Rohdes, men tenkte ikke stort over jordskjelvet da det ristet på i veggene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SOVNET FORT: Henriette Lien befinner seg på Rohdes, men tenkte ikke stort over jordskjelvet da det ristet på i veggene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg våknet klokken 01.30. Det ristet kraftig i bord, stoler og seng, men jeg koblet ikke at det kunne være jordskjelv, så jeg sovnet igjen. Det forandrer ikke yogaturen noe utover at jeg sender tanker til de berørte og pårørende, skriver hun i en e-post.

Dagbladet skriver at to personer har omkommet som følge av det voldsomme jordskjelvet. Det skal være snakk om to turister, en 27 år gammel svenske og en 39 år gammel tyrker.

I tillegg til de omkomne, er flere hundre skadet. Blant disse finner vi et knippe nordmenn, som har opplyst overfor Utenriksdepartementet at det bare er snakk om mindre skader.

LES OGSÅ: Johnny Depp brukte 58 000 kroner på «The Kardashians»-sofa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer