Stian Thorbjørnsen:

«Paradise»-deltaker blir programleder i gullrekka

- Det blir nesten litt surrealistisk, sier «Staysman».

ARTISTER: Stian Thorbjørnsen er en den av duoen Staysman & Lazz. Nå blir han programleder i NRK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ARTISTER: Stian Thorbjørnsen er en den av duoen Staysman & Lazz. Nå blir han programleder i NRK. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stian Thorbjørnsen (36) blir nok ikke best husket som «Paradise»-deltaker, men han deltok altså i sesong fire i 2012 og hadde en gjestevisitt der i årets sesong.

Han har de seneste årene vært med å bidra i helgeunderholdningen på TV gjennom blant annet Melodi Grand Prix med låta «En godt stekt pizza» i 2015, samme året svingte han seg på parketten i «Skal vi danse», hvor han ble slått på målstreken og måtte ta til takke med en andreplass. Mange ble også kjent med den joviale artisten i «Farmen Kjendis».

Nå skal han igjen tilbake på TV-skjermen i beste sendetid på fredagskvelden. Denne gangen som programleder i NRKs musikkquiz-program «10 på topp».

- Det blir nesten litt surrealistisk å gå inn i gullrekka i det som er min første skikkelige programlederjobb, sier Thorbjørnsen til Se og Hør.

Takker for tillitten

36-åringen har en lang erfaring innen musikkbransjen som en del av duoen «Staysman & Lazz», som han og musikkmakkeren Lasse «Lazz» Jensen (36) har holdt gående siden 2009. Programlederyrket har han derimot ikke like lang erfaring innen.

- Jeg er glad, ydmyk, litt redd, full av glede, men mest av alt takknemlig for at NRK gir meg tilliten. Jeg var programleder sammen med Christine Dancke under VG-lista-sendingen fra Rådhusplassen i 2016, så litt erfaring har jeg jo. Men dette er åtte episoder, på fredagskveldene, forteller 36-åringen til Se og Hør.

TIDLIGERE DELTAKER: Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina i TV 2-programmet «Skal vi danse» i 2015. Foto:NTB scanpix
TIDLIGERE DELTAKER: Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina i TV 2-programmet «Skal vi danse» i 2015. Foto:NTB scanpix Vis mer

I tillegg til Grand Prix-låta «En godt stekt pizza», har «Staysman & Lazz» blant annet gitt ut låtene «Uten sko»,« Alle gutta», «En siste gang» og «Hundre år», hvor blant andre «Farmen kjendis»-vinner Leif Einar «Lothepus» Lothe (48) og Petter Pilgaard (38) bidrar.

Ny fredagskonge?

Tidligere i år ble det kjent at Fredrik Skavlan slutter i NRK, og at Anne Lindmo skal ta over tidspunktet hans program ble sendt. Men før hun entrer skjermen er det programmet «10 på topp» som vises.

- Først skal fire episoder med «Beat for Beat» sendes, før det kommer åtte episoder med programmet til Thorbjørnsen. Høstsesongen blir avsluttet med ytterligere fire episoder med «Beat for Beat», skriver NRK.

Kanalen beskriver programmet som et musikkquiz-program som skal gå gjennom topplister fra forskjellige år. Fire kjendiser deltar i hver episode, både artister og andre.

Thorbjørnsen blir å se på skjermen fra 21. september.

AVSLØRER: Stian Thorbjørnsen og Vida Lill Gausemel Berge avslører hva de mener om årets deltakere i Paradise Hotel. Video: Jan Thomas Holmlund Vis mer Vis mer

Fredag uten familien

Thorbjørnsen har etablert seg godt både i kjendistilværelsen og som familiemann. Men fredagene fremover må familien klare seg uten Thorbjørnsen hjemme i sofaen, og heller følge med på han gjennom skjermen.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Stian Staysman sammen med kona Tina Svestad. Sammen har de sønnen Lennox. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Stian Staysman sammen med kona Tina Svestad. Sammen har de sønnen Lennox. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han fridde til kjæresten Tina Svestad under Se og Hørs kjendisgalla for tre år siden.

Det var da artisten skulle ta imot prisen «Årets kjendis», at han benyttet scenetiden til å gå ned på kne foran samboeren.

- Takk til kjæresten min som står her med meg. Gi henne stor applaus! Jeg har for vane å gå over the top … Nå blir jeg nervøs også … Du er verdens beste mamma for Lennox: Vil du gifte deg med meg? spurte Thorbjørnsen fra scenen.

Svestad svarte ja, og de er fremdeles lykkelig gift.

Sammen har de sønnen Lennox. Den kommende programlederen har også sønnen Viktor (10) fra et tidligere forhold.

LES OGSÅ: Derfor har de ikke giftet seg enda

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer