Paradise-deltagerne må få legeerklæring på at de ikke har HIV

Her er hva Paradise-deltagerne må gå med på før de kommer på TV.

MÅ FESTE FEM GANGER: «Paradise Hotel»-deltagerne forplikter seg til å delta på fem fester i regi av TV3 for å delta i det kontroversielle programmet. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
MÅ FESTE FEM GANGER: «Paradise Hotel»-deltagerne forplikter seg til å delta på fem fester i regi av TV3 for å delta i det kontroversielle programmet. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: I forkant av «Paradise Hotel» må deltagerne skrive under på en omfattende kontrakt der de forplikter seg til en rekke punkter. Ifølge Her og Nå inneholder kontrakten mellom deltagerne og produsentselskapet Mastiff en rekke oppsiktsvekkende punkter.

For det første: Dersom en deltager røper noe om kontrakten vil personen - ifølge ukebladet - få en bot pålydene kroner 25.000. I tillegg forplikter de seg til å være med på et visst antall fester for å promotere programmet etter at serien er spilt inn.

Men det stopper ikke der. Deltagerne kan ikke medvirke i andre TV-produksjoner i ett år etter at programmene er sendt. Brudd på dette punktet kan gi bot på opptil 100.000 kroner. I den hemmelige kontrakten står det også at de må la seg HIV-teste, og alle deltagerne må også sende inn et skjema til sin fastlege, der legen må opplyse om deltageren har noen form for kjønnssykdom, HIV, rusavhengighet eller psykisk lidelse.

Advokat og partner Martin Wøien Gilhuus (34) i Fulford Pettersen & Co Advokatfirma DA mener kontrakten er urimelig streng, og reagerer mest på bindingstiden til deltagerne, samt TV3s eksklusivitet til alt materiale.

- Det mest graverende er at produksjonsselskapet sitter på disse rettighetene for all fremtid. Så om en deltager driter seg ut eller gjør noe dumt, vil dette kunne forfølge deltageren for all fremtid. Ikke bare i Norge, men også i utlandet. Det kan få fatale konsekvenser for vedkommende, sier han til Her og Nå.

Informasjonskonsulent i TV3s, Øyvind Rognlien Skovli, ønsker overfor ukebladet ikke å kommentere annet enn punktet som går på at «Paradise Hotel»-deltagerne forplikter seg til å være med på minst fem fester i regi av TV3.

- Vi kommer aldri til å tvinge noen til å gå på fest, men når det er sagt, oppfordrer vi deltagerne til å ta del i markedsføring for programmene våre. De øvrige punktene er det produksjonsselskapet Mastiff som må svare for, sier han til Her og Nå.

Mastiff ønsker ikke å kommentere det overfor Her og Nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Max Manus-venn forsvarer Paradise-ungdommene