- Pappas død ble et vendepunkt for meg

Faren til «Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl døde brått da hun var bare 24 år gammel.

POPULÆR TV-PROFIL: Siden 2008 har forbrukerøkonom Silje Sandmæl vært blant ekspertene som har hjulpet folk med økonomiske problemer i «Luksusfellen» på TV3. Selv fikk hun en økonomisk vekker da faren hennes døde brått. Her er hun på Gullruten 2016 i Bergen nylig.  Foto: Andreas Fadum
POPULÆR TV-PROFIL: Siden 2008 har forbrukerøkonom Silje Sandmæl vært blant ekspertene som har hjulpet folk med økonomiske problemer i «Luksusfellen» på TV3. Selv fikk hun en økonomisk vekker da faren hennes døde brått. Her er hun på Gullruten 2016 i Bergen nylig. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I TV3-programmet «Luksusfellen» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl (38) hjulpet nordmenn i økonomisk knipe i en årrekke.

Sandmæl har også personlig kjent på utfordringene ved å ha en stram økonomi. Tidligere har hun fortalt til Her og Nå at etter at foreldrene hennes ble skilt, bodde hun i en leilighet på 16 kvadratmeter sammen med moren.

I et intervju med Dagbladet forteller TV-profilen at hun også fikk en skikkelig vekker da faren hennes brått gikk bort da hun var i starten av 20-årene:

- Han døde av hjerteinfarkt, helt plutselig. Jeg var kausjonist for en bil han hadde kjøpt seg. 24 år gammel hadde jeg lån på mer enn 100 000 kroner, og en bil som nesten ikke var vedt noen ting, sier hun til Dagbladet Pluss.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR GJENG: «Luksusfellen» var nominert til Gullruten tidligere i år. Her er forbrukerøkonom Magne Gundersen, psykolog Cecilie Lynum, siviløkonom Hallgeir Kvadsheim og forbrukerøkonom Silje Sandmæl på offentliggjøringen av de nominerte. Foto: Tore Skaar
POPULÆR GJENG: «Luksusfellen» var nominert til Gullruten tidligere i år. Her er forbrukerøkonom Magne Gundersen, psykolog Cecilie Lynum, siviløkonom Hallgeir Kvadsheim og forbrukerøkonom Silje Sandmæl på offentliggjøringen av de nominerte. Foto: Tore Skaar Vis mer

Må tenke på det verste

Silje Sandmæl legger til at hun har vært flink med penger hele livet, slik at det uventede lånet ikke ble noe stort problem for henne.

Farens dødsfall fikk henne likevel til å bli mer økonomisk bevisst:

- Pappas død ble et vendepunkt for meg. Jeg forsto at alle må sikre seg økonomisk. Folk er helt nødt til å forsikre livene sine. Når du gifter deg, må du tenke på at det kan bli slutt. Når du får barn, må du tenke på at de kan dø. Det er grusomme tanker, men viktig å innse, understreker «Luksusfellen»-eksperten overfor Dagbladet.

Se Silje Sandmæl i aksjon i «Luksusfellen» nedenfor:

Fra boligblokk til enebolig

Tidligere har hun fortalt til Se og Hør at hun alltid drømte om å bo i enebolig, mens hun og moren bodde i den lille blokkleiligheten på Romsås i Oslo.

I dag lever Silje Sandmæl et veletablert familieliv med mannen Bent Tore og barna Sander, Cedrik og lille Celia. Familien på fem bor sammen i et stort hus i Bærum.

Se video fra Silje Sandmæls hjem nedenfor:

- Jeg elsker å være trebarnsmamma! Man kan ikke forestille seg hvordan det er før man blir det, og det er først når jeg ble mor selv at jeg skjønte hvor stor kjærlighet mamma og pappa hadde til meg, sa Sandmæl til Se og Hør i 2015.

Selv om Silje Sandmæl stortrives som mamma i dag, har hun tidligere røpet at det var en sjokkartet opplevelse da eldstemann Sander kom til verden.

- Da jeg fikk mitt første barn fikk jeg sjokk. Jeg var ikke forberedt og det tok tid å bli kjent, samtidig var det utrolig stort. Tiden gikk så utrolig fort. Jeg så hele tiden frem til ting han skulle lære, å gå og snakke, og glemte nesten nåtiden, sa hun til bladet Foreldre & Barn i 2015.

LES OGSÅ: Trues på livet av samme mann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer