TAKKER MOREN: - Jeg har ingen søsken, så jeg måtte ta vare på meg selv da jeg var ung. Og jeg vet at mammaen min er her for meg, uansett hva som skjer. Det var hardt for meg, men jeg er veldig glad for at jeg har henne, sier Mo til Seher.no. Foto: Anders Myhren/Seher.no
TAKKER MOREN: - Jeg har ingen søsken, så jeg måtte ta vare på meg selv da jeg var ung. Og jeg vet at mammaen min er her for meg, uansett hva som skjer. Det var hardt for meg, men jeg er veldig glad for at jeg har henne, sier Mo til Seher.no. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Pappaen min ble drept i krigen

«X Factor»-deltageren har vært gjennom en meget hard barndom.

Publisert
Se videointervjuet med  «X Factor»-deltager Mohamed Abdi Farah nederst i saken!

SEHER.NO: Fredag er det klart for første delfinale i årets «X Factor» på TV 2, og på scenen står blant andre Mohamed Abdi Farah (18), populært kalt «Mo». Til Seher.no avslører den sangglade unggutten at alt ikke har vært like positivt så langt i livet.

Mo kom til Norge som asylsøker fra krigsherjede Somalia sammen med moren i 1999. Da han var to år gammel døde faren hans.

- Faren min ble drept i krigen. Det har vært ganske hardt for meg, fordi jeg da ikke har hatt en farsfigur i barneårene. Mamma har måttet være både mor og far for meg. Det betyr mye for meg, hun er en sterk kvinne, som har gjennomgått mye. Jeg respekterer henne så høyt. Hun betyr masse for meg, hun er den eneste jeg har igjen, sier Mo åpenhjertig til Seher.no.

«X Factor» legger ikke skjul på at han og moren syntes at det var godt å komme til et land som Norge.

- Det var helt fantastisk å komme til et nytt land, etter å ha levd et sted der mye av livet innebærer krig og elendighet. Jeg liker ikke situasjoner der din egen befolkning kriger mot hverandre.  Derfor flyttet jeg og mamma til Norge, vi ville ha et nytt og ikke minst godt liv, forteller 18-åringen, som var mye alene da han var yngre.

- Jeg har ingen søsken, så jeg måtte ta vare på meg selv da jeg var ung. Og jeg vet at mammaen min er her for meg, uansett hva som skjer. Det var hardt for meg, men jeg er veldig glad for at jeg har henne og fordi jeg har fått lov til å drive med det jeg elsker. Og at jeg nå får lov til å synge for alle der ute.

- Hvordan har dette preget deg i barndommen, Mo?

- Vi har vært gjennom mye, har gått gjennom asylmottak og så videre. Det var ganske skummelt, ettersom det var mange som ble sendt hjem til landet sitt. Men vi er kjempeglade nå for at vi bor i et så bra land, der alle er så snille og tar godt imot deg, sier den blide «X Factor»-deltageren.

Nå gleder han seg derimot til å stå på scenen under den første livesendingen fra Hellerudsletta utenfor Lillestrøm.

-  Jeg er ganske spent, nervøs, men samtidig glad. Det er en blandet følelse, men jeg gleder meg til å synge for folket der ute, smiler Mohamed Abdi Farah til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Brøt sammen under møte med pressen

Se videointervjuet med  «X Factor»-deltager Mohamed Abdi Farah her:

[obj:media:9064]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer